İşte ODTÜ'nün çok ses getiren videosu/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), kuruluşunun 55. yılında kendi tarihinde de bir ilk'i gerçekleştirerek kitle mecralarında da kullanılacak 50 saniyelik bir filmi çekti.

Filmde, Faik Açıkalın'dan Ersin Özince'ye, Ahmet Kanneci'den Derya Köroğlu'na kadar 12 ODTÜ'lü rol aldı. Kamera önüne geçen mezunlar ?I Think of ODTU? yazan tişörtler giyerek ODTÜ Manifestosu'ndan birer cümle okudular. ?Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz? cümlesi ile biten tanıtım filmi, önce youtube'da yayınlandı, 26 Temmuz'dan itibaren de ekranlarda ve sosyal medyada yer almaya başladı.

ODTÜ'lülük Ruhunu tanımlayan ve Bizler Dünyayı Değiştirebilirizı diye biten manifestoda ?Ben bir ODTÜ'lüyüm/ ODTÜ'lü hiçbir sınırı, sınırlamayı kabul etmez. Özgür düşünür, düşüncelerini özgürce ifade eder/ Bizi ODTÜ'lü yapan, ODTÜ'nün başarma ve "fark yaratma" kültürüdür/ ODTÜ'lü, var olan bilgiyle yetinmez. Sorgular, araştırır, geliştirir/Yeni bilgi üretmek, hayata geçirmek, paylaşmak için çalışır?/ Sorumluluğu sadece çevresiyle sınırlı kalmaz/ Ülkenin ve dünyanın sorunlarıyla ilgilenir, çözüm arar / İşte ODTÜ ruhu budur. Bu ruha, bazen idealizm, bazen devrimcilik denir / Bizler, ODTÜ'lülük diyoruz/ Bu ruhla, yakın çevremizden başlayarak, tüm dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz? deniyor.

DDB&Co tarafından yazılan film http://www.odtu.edu.tr/ sitesinin ardından youtube'da yayınlandı, 26 Temmuz'dan itibaren de ekranlarda ve sosyal medyada yer almaya başladı.

Filmde kullanılan ve ?ODTÜ'yü düşünüyorum? anlamına gelen ?I Think of ODTU? sloganı basılı tişörtler ODTÜ camiasında büyük ilgi görüyor. Kırmızı, siyah ve beyaz renklerde olmak üzere üç çeşidi bulunan bu tişörtler üniversite kampusunda bulunan hediyelik eşya reyonunda 12 TL'den satışa sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber