MEB'in 'Kardeşini Seç' kampanyası fakir öğrencilerin umudu oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan 'Kardeşini Seç' kampanyası, Batman'da yoksul öğrencilerin umudu haline geldi. İnternet aracılığıyla kendilerine kardeş bulan öğrenciler, ihtiyaçlarını gidermenin sevincini yaşıyor.

2 ay önce başlayan kampanya sayesinde bugüne kadar Batman'da bin 180 öğrenci başka illerden kendilerine kardeş bulurken, 480 öğrenci de kardeş bulmak için parmaklarını klavyenin tuşları arasında gezdiriyor.

Batman'ın Kozluk İlçesi Tuzlagözü Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yurdun dört bir yanından gelen hediyeler, öğretmenleri tarafından teslim edildi. Birçok köyden 419 öğrencinin eğitim gördüğü Tuzlagözü İlköğretim Okulu'nda, 110 öğrencinin kampanya sayesinde birer kardeş bulduğu belirtildi.

Tuzlagözü İlköğretim Okulu sosyal bilgiler ve bilgisayar öğretmeni ve aynı zamanda kampanyanın Kozluk İlçesi gönüllü temsilcisi olan Sertaç Bilen, bu site sayesinde rahatlığa kavuştuklarını belirterek, kışın terlikle okula gelen öğrencilerin bir bölümünün kampanya sayesinde ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Sitenin fakir öğrenciler için bir cankurtaran olduğunu belirten Bilen, bölgede yardıma muhtaç çok sayıda öğrencinin bulunduğunu kaydetti.

Seçtikleri kardeşlerinin gönderdiği ayakkabı, kırtasiye ve giyim malzemeleriyle eğitimlerini sürdüren öğrenciler ise, kardeşlerine müteşekkir olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, kardeş seçtikleri arkadaşlarına 'çam sakızı çoban armağanı' patik ve kuru üzüm gönderdiklerini belirttiler. Recai Altuner adlı öğrenci, kendisine hediye gönderen Zuhal Keleş ile telefonda görüşerek teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber