Atarım dedi, Üniversite'den uzaklaştırdı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Ağustos 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Arınç'ı protesto eden öğrencilere "Sizi üniversiteden atarım" diyen rektör sözünde durdu. İki öğrenciye uzaklaştırma verildi.

Rektör Pekdemirli, Erdem Özdemir (sağdan ikinci) ile kameralar önünde tartışmıştı.

SERKAN OCAK

Celal Bayar Üniversitesi'ne Bülent Arınç'ın gelmesini protesto eden ve rektörün ?Sizi okuldan atarım? dediği iki öğrenci okuldan uzaklaştırıldı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci 23 Aralık 2010'da, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne gelmesini protesto etti. Protesto sırasında slogan atan öğrencilerin yanına üniversite rektörü Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde yaşanan tartışmalar sırasında Rektör Pakdemirli, öğrencileri, ?Atatürk'ten sen görev alamazsın, görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiten atarım sizi. Derhal dağılıyorsunuz. Emniyet görevlileri, slogan atarlarsa kimliklerini toplayın, ben rektör olarak taahhüt ediyorum, hepsini üniversiteden atacağım? demişti.

Rektörlük, olayla ilgili soruşturma başlattı. TGB'li öğrencilerin ifadesini aldı. Soruşturma sonucunda Manisa TGB temsilcisi Erdem Özdemir, iki yarıyıl, TGB'li öğrenci Burak Ünlü de bir yarıyıl okuldan uzaklaştırma cezası aldı. Özdemir'in 25 Temmuz'da eline ulaşan ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin imzasını taşıyan belgede, Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre iki yarıyıl uzaklaştırıldığı belirtildi. Özdemir, kamuoyunun gündeminde günlerdir tartışılan bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: ?İşin garip tarafı, mayıs ayında alınan ifademde cep telefonumdan attığım mesajları bile sordular. Sorunun hukuksuz olduğunu belirttim. ?Üniversite görevlilerini tehdit etme, hakaret etme, izinsiz toplantı düzenleme'yle suçlandım. Bunların hiçbirinin yapmadık. ?Atatürk'ün gençleri görev başında' diye sloganlar attık.?

Mezun olana da soruşturma

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde ülkücülerin saldırısını protesto eden öğrencilerin eylemine katılan Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi olan Rıfat Çapar'dan mezun olduktan sonra savunma istendi. Rektörlükten gönderilen evrakta 2010 yaz döneminde yaşanan çatışmayla ilgili Çapar'ın 8 Ağustos'a kadar savunma yapması gerektiği anlatıldı. Üniversiteler disiplin soruşturması açılan öğrenciler hakkında ceza olarak uyarı, kınama, uzaklaştırma ve okuldan atma cezaları verebiliyor. Mezun olanlar rektörlük tarafından soruşturulamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber