Bir üst öğrenimi bitirene, özel hizmet tazminatı hangi tarihten itibaren ödenir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2011 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 17/09/2010 tarihli, 58361 sayılı ve ?Özel Hizmet Tazminatı? konulu yazılarında;

?İlgi yazınızdan, M.B. A.'nın İliniz Karşıyaka İlköğretim Okulunda Elektrik Teknisyeni olarak görev yapmakta iken Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Elektrik Bölümünü Eylül 2007 tarihinde bitirdiği, Haziran 2008'de de Tekniker olarak atandığı, adı geçene Tekniker unvanının karşılığı olan özel hizmet tazminatının bu unvana atandığı tarihten itibaren ödendiği, söz konusu özel hizmet tazminatının anılan kişiye Eylül 2007 tarihinden itibaren mi, yoksa atandığı tarih olan Haziran 2008 tarihinden itibaren mi ödeneceği hususunda tereddüde düşüldüğü anlaşılmıştır.

Bilindiği üzere, 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 4'üncü maddesinin (e) bendinde; "kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir." hükmü yer almaktadır.

Ayrıca 151 Seri Nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği'nin D-4'üncü maddesinde kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında bulunan personelden görevleriyle ilgili bir üst öğrenimi bitirenlerden, diploma veya çıkış belgelerini kurumlarına ibraz edenlere intibak işlemlerinin yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın ita amirlerinden alınacak ödeme onayını takip eden aybaşından itibaren, bitirilen aynı sınıfla ilgili üst öğrenimin karşılığı olan tazminatlar ödenecektir hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla, M.B.A'ya tekniker unvanının karşılığı olan özel hizmet tazminatı ödenmesinde, adı geçen kişinin göreviyle ilgili bir üst öğrenimi bitirdiğine dair çıkış belgesini kurumuna ibrazını müteakip, ita amirinin ödeme belgesini onayından sonraki aybaşından itibaren söz konusu tazminat ödemesinin yapılması gerektiği değerlendirilmektedir.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber