Bakan Yılmaz: Merkez Bankası'nın aldığı tedbirler yerinde ve olumlu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası'nın faiz kararına ve zorunlu karşılıklarla ilgili hamlesine bir destek de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Bakan Yılmaz, Merkez Bankası'nın hamlelerini yerinde ve olumlu bulduğunu söyledi. Yılmaz, "Küresel kriz döneminde olduğu gibi yine Merkez Bankası zamanında önlemler alıyor. Kurumun aldığı kararlar ekonominin orta vadeli perspektifi ile uyumlu. Bu tedbirler cari açığı azaltacağını düşünüyorum."dedi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve yönetim kurulunu kabul eden Bakan Cevdet Yılmaz, basın mensuplarının Merkez Bankası'nın kararlarına ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye'nin küresel krizden çok güçlü çıktığını ifade eden Yılmaz, Merkez Bankası'nın şu an Avrupa'daki kriz dalgalanmasına da zamanında tedbirlerle karşılık verdiğini aktardı.

Bir gazetecinin "Pazartesi günü Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki ekonomiyle ilgili bakanları katılacağı toplantıdan bir tedbir kararı çıkar mı?" yönündeki sorusuna Bakan Yılmaz, "Hayır. Yapılacak toplantıda Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeler değerlendirilecek. Toplantının ardından ne olacağı belli olur." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber