Kurumlararası maaş farklılığını protesto için açlık grevi düzenlenecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Nisan'dan itibaren Açlık grevindeyiz

Bilindiği üzere her ay çeşitli kuruluşlarca 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafı ve yoksulluk sınırına ilişkin araştırmalar yapılmaktadır. bu çalışmalara göre, 2005 Mart ayı itibariyle yoksulluk sınırı 1 Milyar 900 Milyon TL dir.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık İskan Müdürlükleri çalışanlarının maaşları ise bu rakamın yarısına bile ulaşamamaktır. Bunun dışında söz konusu kurumların çalışanları farklı muameleye tabi tutulmakta kurumlar arası maaş farklılıklarıyla mağdur edilmektedirler.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık İskan Müdürlükleri çalışanları ile diğer kurumların çalışanları arasındaki maaş farklılıklarının giderilmesine yönelik taleplerimiz "bütünü kapsayacak şekilde sonuçlandırılacak" gerekçesiyle sürekli olarak reddedilirken 59. Hükümet döneminde Denizcilik Müsteşarlığı, Kredi ve yurtlar Kurumu, SSK, BAĞKUR, Çalışma Bakanlığı;Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı başta olmak üzere hemen her kurumun çalışanına ek ödeme adı altında ödeme yapılmaya başlanmıştır. Son olarak geçtiğimiz günlerde yasalaştırılan ve kamuoyunda "Torba Kanun" olarak bilinen "Devlet Memurları Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Tasarısı" ile DHMİ çalışanlarına da "Havacılık Tazminatı" adı altında bir tazminat verilerek, Meteoroliji Genel Müdürlüğü çalışanlarına, TBMM çalışanlarına, Başbakanlık Müfettişlerine çeşitli isimler altında maaş artışı getirilmiştir.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2005 Mali Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi sırasında Bakanlık ve bağlı Genel Müdürlüklerin çalışanlarının fedakarca görev yaptığından söz edilmiştir. Ancak söz konusu kurumların çalışanları farklı muameleye tabi tutulmakta kurumlar arası maaş farklılıklarıyla mağdur edilmektedirler.

YAPI-YOL SEN olarak, ücret adaletsizliğinin giderilmesi doğrultusunda çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirdik, Ancak, hükümet kanadından bu konuda somut bir adım atılmadı. Eylem ve etkinliklerimizi sürdürme kararlılığındayız, Bu doğrultuda Bakanların ve Başbakanın katıldığı temel atma ve açılış törenlerinde taleplerimiz, dile getirilecek, acil eylem programı dahil iş durdurulacak, istihkak imzalamama eylemleri yapılacak.

Ayrıca 25 Nisan 2005 Pazartesi saat 12.45 ten itibaren de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde Açlık Grevi başlatılacak. Açlık grevi bir hafta sürecek, sorunlarımız açlık grevi hakkında kamuoyunu bilgilendirmenizi bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Bahri YILDIRIM Bedri TEKİN
Genel Sekreter Genel Başkan

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber