74 yaşındaki Alzheimer hastasının ambulansta ifadesi alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2011 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören 74 yaşındaki Alzheimer hastası Solmaz Çıtak, doktoru tarafından taburcu edilmesinin ardından ambulansla Bursa Adliyesi'ne getirilerek, ambulansta ifadesi alındı. İstanbul'daki evinde köpeğinin bahçıvanını ısırması nedeniyle hakkında Üküdar 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkartılan yaşlı kadın, nöbetçi hakim tarafından ambulansta, kardeşi Hacı Ali Çıtak aracılığı ile alınan ifadesinin ardından, yatarak tedavi gördüğü özel bir merkeze götürüldü.

Uzun zamandır akli dengesinde sorunlar yaşayan ve son iki yıldır ilerleyen Alzheimer hastalığı nedeniyle, kardeşi Hacı Ali Çıtak tarafından Bursa'da özel bir hastanede tedavi ettirilen emekli hemşire Solmaz Çıtak, hakkındaki yakalama emri nedeniyle ambulansla getirildiği Bursa Adliyesi'nde, yine ambulans içerisinde alınan ifadesinin ardından serbest bırakılarak tedavi merkezine gönderildi.

İstanbul Çamlıca?daki evinde, geçtiğimiz yıl köpeğinin bahçıvanını ısırması sonucu açılan davaya katılmadığı için, Üsküdar 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan yaşlı kadın, tedavi gördüğü özel bir hastaneden taburcu edilir edilmez, polis tarafından ambulansla Bursa adliyesine getirildi. Hastalığı nedeniyle ambulanstan indirilemeyen Solmaz Çıtak'ın ifadesini almak için, nöbetçi mahkeme hakimi ve katip ambulansa geldi. Alzheimer hastası olduğu için konuşamayan, sorulan sorulara cevap veremeyen yaşlı kadının ifadesi, aynı zamanda mahkeme kararıyla vasi olarak atanan kardeşinin yardımıyla alındı. Hakimin sorularını yanıtlayamayan yaşlı kadının yerine, kardeşi onun adına ifade verdi.

Yaklaşık 2 saat süren ifade alma süreci ve ablasının durumu hakkında açıklama yapan Hacı Ali Çıtak, "Ablam hiç evlenmedi ve İstanbul'daki evinde yalnız yaşıyordu. Uzun zamandır akıl sağlığı ile ilgili sorun yaşıyor. Son iki yıldır ise ilerleyen Alzheimer hastalığı nedeniyle son derece sıkıntı içinde. Ben, işlerim nedeniyle Bursa'da olduğum için onu burada tedavi ettiriyordum. Geçen yılın sonunda İstanbul'daki evinde, bahçıvanlık yapan bir kişi köpeği tarafından ısırılınca mahkemelik oldu. Sanırım ablam mahkemeye gidip ifade veremediği için hakkında yakalama kararı çıkartılmış. Ancak, bu yaşta ve üstelik akıl sağlığı yerinde olmayan bir kadının, ambulansla apar topar buraya getirilmesini anlamış değilim. Çok şaşırdım" dedi.

Ablasının, akıl sağlığı ve ilerleyen Alzheimer rahatsızlığı nedeniyle, zaman zaman evinden çıkıp kaybolduğunu söyleyen Hacı Ali Çıtak, "Kendisinin mal varlığı oldukça iyi. Zaman zaman takip edildiğini, birilerinin kendisini öldürmek istdeğini söyleyip evinden kaçıyordu. Son olarak kaybolduğunda, 2.5 ay sonra, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde buldum. Bursa'da özel bir hastanede 4 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu. Bu gün doktoru tarafından taburcu edilmesinin ardından polis işliğinde ambulansla adliyeye geldik. Kendisi, zaten konuşamıyor, nasıl ifade verecek anlayabilmiş değilim. Çok şaşırdım" dedi.

Nöbetçi hakim tarafından ifadesi alınan yaşlı kadın, hakkındaki yakalama kararının kaldırılıp serbest bırakılmasının ardından, ambulansla tedavi gördüğü özel bir bakım evine götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber