Doktor milletvekilleri yardım için Kenya'ya gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktor milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Süleyman Gündüz, meslektaşları Mehmet Güllüoğlu eşliğinde Kenya'ya gitti. Sağlık hizmeti verebilmek için durum tespiti yapacaklarını belirten vekiller, dönüşte bir yıllık çalışma proğramı hazırlayacak.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Süleyman Gündüz, Yeryüzü Doktorları adına ülkeye gittiklerini anlatarak, "Zaten orada bulunan bir ekibimiz sıcak yemek ve sağlık hizmeti sunuyor. Biz gözlemlerde bulunmak için gidiyoruz. Bölgede ne tür etkinlikler yapabilirizin programını çıkarmak istiyoruz. Orada geçebilirsek Güney Somali'ye geçmeye çalışacağız." dedi.

Gündüz, görkemli iftar organizasyonlarının kaldırılması fikrine kendisinin de karşı olduğuna işaret etti.

400 BİN DOLAR İLAÇ YARDIMI YAPILDI

Milletvekili yeryüzündeki insanların Türk halkından çok şeyler beklediğini, bunun karşılığı olarak da halkın olağanüstü duyarlılık sergilediğini söyledi.

Doktor vekil Murtaza Yetiş de, bölgeye 400 bin dolarlık ilaç yardımı gönderdiklerini kaydetti. Yetiş, "Hem gıda destek, paralel biçimde sağlık programı yapacağız. Biz diğer kuruluşların aksine sağlık yardımına ağırlık vereceğiz. Diğer kuruluşlarımız da yardımlarını ona göre planlayacak." izahını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber