Şanlıurfa'da sıcaklar mesai saatlerini değiştirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ağustos 2011 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA Belediyesi hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentte, Ramazan ayı nedeniyle işçilerin performansında düşüş görülünce mesai saatleri yeniden düzenledi. Hizmetlerin aksamasını önlemek isteyen belediye, oruç tutan personel ve sıcak havayı göz önünde tutarak yaptığı düzenlemede iftardan sahura kadar mesai uygulaması başlattı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, icracı birimlerde hizmetlerin aksamaması için bazı birimlerde iftardan sahura kadar, bazı birimlerde sahurdan öğleye kadar mesai yaptıklarını ve bu yöntemle halka daha verimli hizmet sunduklarını söyledi.

Aşırı sıcak ve orucun personelin çalışma performansını olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Fakıbaba, bunun üzerine mesai düzenlemesine gittiklerini ifade etti. Yeni düzenlemenin hizmetlerin aksamasını engellediğini, hem de personeli mutlu ettiğini söyleyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Özellikle alt ve üstyapı çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz güneş altında, çalışamaz hale gelmekteydi. Gerek altyapı gerekse de üstyapı da görevli teknik birim ekiplerimizin Ramazan ayı ve aşırı sıcaklar nedeniyle hem verimli hizmetler gerçekleştirmeleri, hem de yıpranmamaları için mesai saatlerini yeniden düzenledik. İftardan sahura kadar, sahurdan öğlene kadar serin bir havada çalışmaya başlayan teknik personelimiz, öğle sıcağı başladığında istirahata ayrılarak günlük çalışmalarını tamamlıyor. Tüm cadde ve sokaklarımızı tozdan ve çamurdan kurtararak, modern asfalt yollara ve kilit taşına kavuşturuyoruz. Hızla gelişen kentimizde Ramazan'da da belediye hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber