Belediye, Erdemir'i mühürledi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Ereğli Belediyesi Ruhsat ve Yapı Denetim ekipleri, ERDEMİR T.A.Ş tesislerinde imar kirliliğine yolaçan 6 ünite binasına mühür, aralarında yüksek fırın (AYŞE) olmak üzere 3 üniteye de tutanak tuttu.

Polis eşliğinde, Erdemir ana kapısından giriş yapan denetim elemanlarının önümüzdeki günlerde de çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Ereğli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin, savcılık izni ile girdikleri ERDEMİR T.A.Ş tesislerinde imara aykırı olduğu tespit edilen 6 ünite binasına mühür vuruldu. Aralarında, yüksek fırın Ayşe'nin liman ve liman müdürlüğünün bulunduğu 3 üniteye ise tutanak tutuldu. Ereğli Belediyesi'nde görevli yapı denetim ekipleri, daha önce iki kez denetimlerde bulunmak üzere girmek istedikleri, ancak güvenlik engeline takıldıkları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş tesislerine dün Savcılık kararı ile girdi.

Yapılan denetim sonrası DCİ trafo merkez binası, Demir Üretim Başmüdürlüğü binası, Hammadde Numune Laboratuvarı binası, yüksek fırın tesisi yanı aktarma binası, hava ayrıştırma 6 nolu oksijen fabrikası ve briketleme ünitesine mühür vuruldu.

Bunun yanı sıra Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı ruhsat ve denetim ekipleri, Yüksek Fırın Ayşe, Dökümhane toz toplama merkezi, liman ve liman müdürlüğü binasına tutanak tuttu.

Mühürleme ve tutanakların ardından, yasal sürenin 30 gün olduğunu hatırlatan belediye yetkilileri, yasal sürenin dolması halinde ERDEMİR T.A.Ş tesislerinde imar kirliliğinin ortadan kalkmaması halinde, Belediyeler Kanunu'nun 3194 nolu kanunda yer alan 32. (Yıkım) ve 42 (para cezası) maddelerin encümen kararı ile ERDEMİR'e uygulanacağını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber