Ergenekon ve Balyoz yargılamaları aynı anda devam edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silivri Cezaevi bitişiğindeki duruşma salonunda dönüşümlü olarak görülen Ergenekon ve Balyoz davalarının aynı anda yapılabilmesi için Ergenekon ana davasının başlamasıyla birlikte kullanıma sunulan eski duruşma salonu yeniden hazırlanıyor.

İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı Birinci Ergenekon davası 20 Ekim 2008 tarihinde Silivri Cezaevi yerleşkesi içinde duruşma salonu olarak inşa edilen binada 1 yıl süreyle görüldü. Ancak duruşma salonu küçük olduğu için Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonrasında cezaevi ana giriş kapısının yaklaşık 50 metre dibinde daha büyük ve daha modern bir bina yapıldı. Binanın kapısına spor salonu yazısı yazılmadan "Duruşma salonu" yazılı bir tabela asılarak 20 Temmuz 2009 tarihinden itibaren İkinci Ergenekon davası ile kullanıma başlandı. Bu tarihten itibaren her ikig Ergenekon davasına da bu salonda devam edildi. 16 Aralık 2010 tarihinden itibaren ise İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Balyoz davaları da aynı salonda Ergenekon davaları ile dönüşümlü olarak görülüyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in Adalet Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı incelemenin ardından Cezaevi içindeki duruşma salonu un yeniden açılmasına karar verildği öğrenildi.

Ergenekon davaları ile Islak İmza-Andıç davalarının Ekim ayından itibaren ilk dönemdeki gibi cezaevi içindeki salonda, Balyoz davalarının ise cezaevi bitişiğindeki salonda görüleceğin öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber