Bakan Çağlayan THY'nin 11'inci Boeing 777 uçağını teslim aldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2011 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Boeing firmasının Türk Hava Yolları(THY) için ürettiği 777 tipindeki uçağı ABD'nin Seattle kentinden teslim alarak Türkiye'ye döndü. Bakan Çağlayan, "Bundan sonra yapacağımız alımlarda Türk özel sektörünün bu uçakların yapımındaki katkısına göre değerlendirme yapacağız" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ABD'nin Seattle ve San Francisco kentindeki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye THY'nin yeni satın aldığı Boeing 77 ile döndü. Bakan Çağlayan Türkiye'ye dönmeden önce THY'nin satın aldığı Boeing 777 uçağının teslim alınmasıyla ilgili düzenlenen törene katıldı. Çağlayan'ın teslim aldığı uçak THY'nin filosuna katılan 11'inci Boeing 777 uçağı oldu.

-EKİPTEN SAYILIRIM-

Bakan Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, önemli bir ana tanıklık ettiklerine işaret ederek, THY'nın, dünyadaki itibarının her geçen gün arttığını vurguladı. Bakan Zafer Çağlayan, "Ben de Türk Hava Yollarının ekibinden sayılırım. 2 yıldır 700 bin kilometre yol yaptım. 2 yılda 99 yurt dışı seyahati gerçekleştirdim. Dalya demeye 1 kaldı" dedi.

Gelecek için önemli hedefler koyduklarını anlatan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, bugün dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi haline geldiğini, siyasi ve ekonomik istikrara sahip olduğunu dile getirdi.

-KENDİ YAPTIĞIMIZ UÇAKLARI KENDİ FİLOMUZDA GÖRECEĞİZ-

Türkiye'nin artık kendi helikopterini, uçağını ve otomobilini yapacağını söyleyen Bakan Çağlayan, "Gün gelecek Türkiye başka ülkelere uçak satan ve uçak devir teslim törenlerinin yapıldığı sahnelere tanıklık edecek. Buna uygun olarak gerek ekonomik gerek siyasi tüm çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Bakan Çağlayan, Türkiye'de TAİ, TUSAŞ, Havelsan ve Aselsan gibi teknoloji ve bilgi birikimine sahip olan önemli tedarikçilerin, zeki gençlerin bulunduğunun altını çizerek, "Microsoft, Google, Boeing gibi çok büyük firmalarda çalışan vatandaşlarımız var. Sizlerin elde ettiği bu tecrübeleri Türkiye ile birleştirip, entegre edip bunları birlikte yapacağız. Biz Türkiye kendi uçağını, kendi otomobilini yapacak derken Türkiye'nin siyasi, ekonomik istikrarına, mühendislerimize, tüm teknik elemanlarımıza güvenerek söylüyoruz. Kendi yapığımız uçakları kendi filomuzda gördüğümüz gün mutluluğumuz daha fazla artacak. Türkiye buna hazır" ifadelerini kulandı.

-TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN UÇAKLARIN YAPIMINDAKİ KATKISINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ-

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan konuşmasında boeing yetkililerine de seslenerek şunları söyledi:

"Boeing firmasına da özellikle şu mesajı vermek isterim; şunu bilin ki artık Türkiye, ekonomisi güçlü ve dünyanın önemli bir devleti olarak bundan sonra yapacağımız alımlarda Türk özel sektörünün bu uçakların yapımındaki katkısına göre değerlendirme yapacak. Türkiye'nin bundan sonra alım yapacağı her şeyde mümkün olan en fazla yerli katkıyı arayacağız. Firmalarımız birbirinden kıymetli ve istediğiniz her türlü siparişi yapabilecek teknik donanıma güce ve zekaya sahipler."

-UÇAĞIN ANAHTARI ÇAĞLAYAN'DA-

Konuşmanın ardından Boeing 777 Programı Genel Müdürü Larry Loftis, Bakan Çağlayan'a uçağın 777 uçağının maketini hediye etti ve anahtarını verdi. Törene katılan THY Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi de Bakan Çağlayan'a Boeing 777'nin çerçeveli resmini hediye etti. Tören sırasında THY hosteslerinden biri, Bakan Çağlayan'ın konuşması sırasında fenalaştı. Diğer hostes arkadaşlarının yardımıyla bir kenara oturtulan hostesin tansiyonun düştüğü öğrenildi. Bakan Çağlayan da görevlinin sağlığıyla ilgilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber