Erdoğan'ın korumalarına yeni silahlar alınıyor/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ağustos 2011 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın korumaları için 120 tane suda da atış yapabilen Sig Sauer marka tüfek alınacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyesi diğer bakanların korumalığını yapan görevliler için 120 tane suda da atış yapabilen Sig Sauer marka tüfek alınacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, kabine üyesi bakanların yakın korunmasından sorumlu olan Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı (BKDB), su içinde de atış yapılabilen Sig Sauer PDW 516 model otomatik tüfek satın almak için harekete geçti.

Başbakan Erdoğan'a yönelik tehdit algısının artması üzerine koruma önlemleri çerçevesinde yeni teknoloji ve sistemleri devreye sokan BKDB, korumaların kullanması amacıyla yeni nesil tüfek alımı yapacak. Halen yakın korumalarca kullanılan M-16 ve MP 5 marka tüfeklerin teknolojik açıdan geri kalması nedeniyle BKDB, kullanılan techizatlar arasında yer alan tüfekleri yenileme kararı aldı.

Bu çerçevede, BKDB, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak eski otomatik tüfeklerin yerine yeni teknolojiyle üretilen Sig Sauer PDW 16 tipi tüfekler alınmasını istedi. Bu taleple birlikte EGM'nin BKDB için 120 tane Sig Sauer otomatik tüfek alacağı öğrenildi.

Su içinde ateş ediyor

Yeni tüfekler, hem Erdoğan'ın yakın korumalarına hem de Başbakanlık'ın bina korumasında görev yapan polislere dağıtacak. Yeni nesil M-16 tüfek formatında olan Sig Sauer tüfeklerle su içinde ateş edilebiliyor. Aynı zamanda NATO standartı olan 5. 56 mm.lik mermi atabilen yeni nesil otomatik tüfeklerin sabit ve katlanabilir dipçikli modelleri üretiliyor. 6 ayrı modeli olan PDW 516 modeline laser pointer takılarak hedefe yönelik yüksek başarı sağlayan atışlar yapılıyor. BKDB, bir süre önce Erdoğan'a yönelik tehdit algılamasında artış olması üzerine, dijital güvenlik uygulamasına geçmişti. BDKD, bu amaçla bilişim uzmanı polislerden özel birim kurmuş ve bilişim sistemleri kullanılarak Erdoğan'ın can güvenliğini üst düzey korumaya almıştı.

TOLGA ŞARDAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber