Öğretmenevi müdürünün istifasının Arınç ile ilgisi yok

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 14:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, Öğretmenevi Müdürü Ahmet Kızılşık'ın istifası ile ilgili haberlerin veriliş şeklinde tepki göstererek, "Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, bu olaya dahil değildir. Sayın Kızılışık, mutat bir idari işlem ile ilgili olarak kendisi istifasını vermiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 20 Ağustos Cumartesi günü iftar saatini beklemek için geldiği Manisa Öğretmenevi Müdürü Ahmet Kızılşık'ın görevinde bulunmaması nedeniyle savunmasının istendiği ve sonunda istifasını verdiği haberlerinin basında yeralması üzerine İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, basın toplantısı düzenledi. Ersoy, Öğretmenevi Müdürlüğü görevinden istifa eden Ahmet Kızılışık'ın geçen hafta sonu nöbetçi amir olmasına rağmen görevinin başında olmadığının tespit edildiğini söyledi. Ersoy, "2 gündür yerel ve ulusal basında yer alan Manisa Öğretmenevi müdürünün istifası ile ilgili çarpıtıcı haberler bulunmaktadır. Normal prosedürde yapılmış bir işlemin farklı mecralara çekilerek, birilerinin üzerinden haber yapılmasının çok yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Sayın öğretmenevi müdürümüz Ahmet Kızılışık, cumartesi günü normal mutat çalışma sistemi içerisinde nöbetçi amir olmasına rağmen görevinin başına gelmedi. Ayrıca Pazar günü de görevinin başında olmadığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Bunun üzerine Pazartesi günü ilgili öğretmenevlerinden sorumlu ilgili şube müdürü tarafından savunması istenmiştir. Ancak savunma yerine kişi kendisi istifa dilekçesini vermiştir" diye konuştu.

DİLEKÇEYİ OKUDU

Ersoy, Kızılışık'ın verdiği istifa dilekçesini basın mensuplarına okuyarak, "İstifa dilekçesinde kendisi, 'Ailem ve çocuğuma vakit ayıramadığım için sürdürmekte olduğum Manisa Merkez Öğretemevi Müdürü görevimden istifa ediyorum. Sınıf öğretmeni olarak çalışmak istiyorum. Kadromun Salihli veya yakındaki bir ilköğretim okuluna alınmasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim' şeklinde beyanda bulunmuştur. Yani kişi kendi isteği üzerine bu işi yürütemeyeceğini belirterek istifasını vermiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konudan haberdar olmadığını dile getiren Ersoy, "Cumartesi-Pazar günü sayın Başbakan Yardımcımız Manisa'nın çok büyük değerli büyüğü olarak, bir vesileyle ilimizde bulunması nedeniyle ikametgah olarak öğretmenevini kullanmıştır. Öğretmenevinde iki gün müddetle kalmıştır. Sayın Başbakan Yardımcımıza atıf yapılarak, tarafından istifası istenmiş gibi veya sayın bakanımız istemiş gibi haberler çıkmaktadır. Oysa sayın bakanımızın bu konu ile ilgili yakından ve uzaktan hiçbir alakası yoktur. Hatta konuyu da ve kişiyi de tanımıyor ve bilmiyor. Kişiyi görmemiştir ve tanımıyordur. Bu konuyla ilgili olarak sayın Başbakan Yardımcımız hiçbir soru yöneltmemiştir. Ancak bizim normal idare olarak yapmış olduğumuz çalışmanın tesadüfü olarak orada ikamet etmiş olan sayın bakanımızın üzerinden haber yapılmış olmasını doğru olmadığını hatırlatmak isterim" dedi.

SAVUNMA SÖZLÜ

Ersoy, Kızılışık'ın sözlü olarak verdiği savunmada kendisine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geleceğinin bildirilmediği yönündeki açıklamasını da değerlendirerek, "Bize yazılı savunma olarak herhangi birşey intikal etmiş değil. Ancak sözlü olarak verdiği ifadede kendisine herhangi bir tebligat yapılmadığını söylüyor. Kurum müdürü kendisi, nöbet çizelgesini düzenleyen kişidir. Bir misafir geleceği zaman kendisine yazılı bir tebligat yapılması söz konusu değildir. Çünkü kurumun işletilmesinden sorumlu olan kendisidir. Böyle bir tebligat yapılması söz konusu değildir" dedi.

ALAŞEHİR'E ATANDI

Ersoy, Kızılışık'ın istifasının kabul edildiğini ve Alaşehir Kavaklıdere İlköğretim Okulu'na sınıf öğretmeni olarak atandığını dile getirdi. Ersoy, Kızılışık'tan şu anda yazılı savunmasını beklediklerini dile getirerek, "7 günlük süresi vardır. Bu 7 günün 4 günü geçmiştir. Eğer savunmasını vermezse soruşturma başlatırız" dedi. - Manisa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber