Gül ve Erdoğan'dan zafer haftası mesajı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Atatürk önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen milli mücadelenin son halkasını oluşturan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi, ebediyen bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya ilan eden ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran bir zafer olarak belleklere kazınmıştır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Zafer Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gül, mesajında, Türk milletinin hür ve müstakil yaşamak ve vatanını korumak uğrunda tarihin her döneminde inanılmaz bir mücadele verdiğini ve bu süreçte daima muzaffer olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Coşkuyla kutladığımız Zafer Haftası, bunun en görkemli örneklerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

26 Ağustos 1922?de Afyon Kocatepe?den başlayan süreç, 9 Eylül 1922?de Türk Ordularının İzmir?e girmesi ve İzmir?in kurtarılmasıyla nihai hedefine ulaşmıştır.

Atatürk önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen milli mücadelenin son halkasını oluşturan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi, ebediyen bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya ilan eden ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran bir zafer olarak belleklere kazınmıştır.

Mehmetçiğin İstiklal Harbi'ndeki kahramanlıkları ve emsalsiz fedakarlıkları, tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de derinden etkileyen 30 Ağustos Zaferi, aziz milletimizin daha iyi şartlara, modern ve güçlü bir devlete kavuşmasının yolunu açmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ölümsüz sembolleri şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.''


ERDOĞAN

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aziz milletimiz, tarih boyunca karşı karşıya kaldığı her zorlu sınavı başarıyla geçmiş ve elde ettiği sayısız zaferle dünya tarihine yön vermiştir'' dedi.

Erdoğan, Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

''Aziz milletimiz, tarih boyunca karşı karşıya kaldığı her zorlu sınavı başarıyla geçmiş ve elde ettiği sayısız zaferle dünya tarihine yön vermiştir. Malazgirt Savaşı'yla, Anadolu'nun kapılarını ardına kadar açan kahraman milletimiz, Dumlupınar'daki Büyük Zafer'le birlikte, bu toprakların ilelebet bizim vatanımız kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu bakımdan, 1922 yılının 26 Ağustos sabahında Kocatepe'de başlayan, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlık ettiği Meydan Muharebesiyle devam eden ve 9 Eylül'de İzmir?in kurtuluşu ile sonuçlanan büyük zaferler, milli belleğimizden asla silinmeyecektir.''

''Bağımsız Cumhuriyetimizin temelleri o günlerde elde edilen bu zaferlerle atılmıştır'' diyen Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Bu anlamlı hafta dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanın bağımsızlığı için can siperane savaşan bütün istiklal kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Hiç şüphesiz, elde edilen bu eşsiz zafer, kahraman Mehmetçiklerimizin gönlündeki vatan sevgisi, bağımsızlık ve hürriyet aşkıyla kazanılmıştır. İnanıyorum ki, bu yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit berhava olacak, aziz milletimiz bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber