İlk kez atanan öğretmenler, görev yapacakları çevreyi tanıyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 15:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün atamasını yaptığı 11 bin öğretmen için uyum eğitimleri 6 Eylül'de başlayacak. On gün sürecek eğitimler çerçevesinde görev yapılacak çevrenin sosyo- ekonomik yapısı, öfke yönetimi, ikna etme gibi konular ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız imzasıyla 'Uyum Eğitimi' konulu bir genelge yayınlandı. Zararsız, genelgede öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlerin göreve başladıkları ilk günden itibaren çeşitli zorluklarla karşılaşabildiklerini belirterek, "Bu zorluklardan kaynaklanan tereddüt ve tedirginlik öğretmenlerin meslek hayatını olumsuz yönde etkileyebilmekte." dedi.

Genelgeye göre, bugün öğretmenlik görevine ilk defa atanan aday öğretmenlere yönelik olarak il merkezlerinde 6-16 Eylül tarihlerinde 10 gün süreyle uyum eğitimi verilecek. Bazı konular uzaktan bazı konular ise yüz yüze eğitimle ele alınacak.

Uyum programları çerçevesinde ele alınacak bazı konu başlıkları şöyle: 'öğrenciyi tanıma', 'öğretmenin liderlik rolü', 'ilköğretim ve ortaöğretim programlarında yenilenme süreci', 'öğretmenlik mesleğinde etik ilkeler ', 'ilkyardımın temel ilkeleri', 'iletişimin temel özellikleri', 'öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi', 'internetin etkin ve güvenli kullanımı', 'bulunduğu çevrenin coğrafi şartları', 'bulunduğu çevrenin sosyo-kültürel değerleri', 'cevrede eğitim amaçlı yararlanılabilecek kurum ve kuruluşlar', 'öfke yönetimi', 'ikna etme', 'sorun çözme'.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber