Doktorun inanılmaz vahşeti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'de yasal süre olan 10 haftayı geçmiş bebekleri kürtajla aldığı gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 21 ila 85 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İ.E. ile ilgili iddialar sürüyor. Jinekolog İ.E.'nin, Azeri bir kadının dünyaya getirip istemediği bebeği, ortağı A.A.'nın eşi doğurmuş gibi evrak düzenlediği ileri sürüldü.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın geçen yıl eylül ayında bazı ihbarlar sonrası kentteki 3 özel hastaneyi incelemeye alması ve bu yıl şubat ayında 'Neşter' adı verilen operasyon düzenlemesinin ardından, yasal süresi olan 10 haftayı geçmiş bebekleri kürtajla aldığı belirlenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İ.E. ve kendisine yardım ettiği ileri sürülen sekreteri E.Ü.U., ortağı A.A. ve hastane müdürü M.T. tutuklandı.

AZERİ KADININ BEBEĞİNİ ORTAĞINA VERMİŞ

Hazırlanan iddianame ile İ.E. hakkındaki suçlamalar da netleşmeye başladı. İddianamede, doktor İ.E.'nin Bandırma ilçesinde, çocuğu olmayan ortağı A.A.'yı çocuk sahibi yaptığına yer verildi. İddiaya göre İ.E., bebeğini istemeyen Azeri uyruklu E.İ.'ye doğum yaptırttı ve birkaç gün sonra A.A.'nın eşi M.A.'ya doğum belgesi düzenledi, böylece Azeri kadının bebeğini ortağına verdi.

BİR KIZ ÇOCUĞU DAHA İSTEMEDİ

Bigadiçli hastalarından Y.K.'nin, 3 kız çocuğu olduğu için dördüncü kız bebek istemediği, bu nedenle, İ.E'nin Susurluk'taki muayenehanesinde uygun olmayan koşullarda kürtaj yaptırdığı da iddialar arasında yer aldı. Y.K. jandarmaya verdiği ifadede, kürtajla alınan bebeğin 10 haftalıktan daha küçük olduğunu söyledi. Ancak, kız çocuklarının cinsiyetinin ultrason ile 12- 16 haftadan sonra belirlendiğine dikkat çekildi. Y.K.'nın cenini gömdüğü yeri de göstermediği kaydedildi.

ÖZÜRLÜ DİYEREK KÜRTAJLA ALMIŞ

i.E.'nin kürtajları 400 lira ile 6 bin lira arasında gerçekleştirdiği de ortaya çıktı. İ.E., 4.5 aylık hamile T.Y.'ye muayenehanesinde hiçbir tahlil yapmadan çocuğunun özürlü olduğunu ve alınması gerektiğini söylediği, kendisini ve akrabalarını kürtaja ikna edip, iğne yaparak cenini öldürdüğü, suni sancı ile doğumu gerçekleştirip karşılığında 400 lira aldığı da suçlamalar arasına girdi.

GAYRİMEŞRU GEBELİKLERİ SONLANDIRMIŞ

İ.E.'nin Balıkesir'deki özel hastanede, Susurluk ve Karacabey'deki muayenehanelerinde, özellikle gayri meşru ilişki sonucu meydana gelen gebelikleri sonlandırdığı belirlendi. İ.E.'nin 10 haftanın üzerindeki gebeliklerde yasal sorumluluk doğmaması için, 'hastalıklı ve özürlü gebelik heyet raporları' kullandığı da öne sürüldü.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda Neşter operasyonu ile ilgili 11 bin hasta dosyasının bulunduğu ve bunlarla ilgili araştırmaların sürdüğü belirtildi. Bazı hasta ve yakınlarının, kürtaj yapılan ceninleri nereye gömdüklerini söylemediği, bu mezarların bulunmasına da çalışıldığı kaydedildi. Açılan mezarlarda ise ceninlerin strafor yemek kapları ve pizza kutularına konularak gömüldüğü belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber