İnegöl, şehidini Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Jandarma Komanda Er Abdulkerim Erdoğan (21), memleketi İnegöl'de son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Jandarma Komanda Er Abdulkerim Erdoğan'ın baba ocağında gözyaşı sel oldu.

Terhisine 3 ay kala şehit düşen Abdulkerim Erdoğan, ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Gedikpınar Köyü'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Bursa milletvekilleri, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Normal zamanlarda bu tür törenler şehir merkezindeki tarihi İshak Paşa Camii'nde yapılmasına rağmen, Bayram arifesi olmasından dolayı burada yaşanacak yoğunluk gözönüne alınarak cenaze namazı Fatih Camii'ne alındı. Cenaze namazı sırasında camiye gelen acılı aile gözyaşlarına boğuldu.

Baba Gıyasettin ile anne Yadigar Erdoğan'ı, Bakan Faruk Çelik teselli etti. Kürtçe ağıtlar yakan Anne Yadigar Erdoğan, Türkçe olarak, "Evladımı benim elime verin, evladımı benden aldılar. Benim evladım nerede" şeklinde ağıtlar yaktı. Ayrıca, şehidin yakınları gözyaşlarına boğularak Kürtçe ağıtlarla herkesi duygulandırdı.

Kılınan cenaze namazının adından top arabasına konulan şehidin cenazesi bir süre resmi yürüyüşün ardından cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Gedikpınar Köyü'ne götürüldü. Cenazenin taşınması sırasında vatandaşlar, "Kahrolsun PKK, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ya Allah Bismillah" şeklinde sloganlar attı.

"PROTOKOL ÜYELERİNE TEPKİ"

Bu sırada, top arabasında şehidin cenazesi götürülürken, bazı vatandaşlar ise protokol üyelerine tepki gösterdi. "Protokol üyelerini öne almayın, vatandaşı öne alın" şeklinde tepki gösteren bazı kişiler, "Onların yüreği yanmıyor, vatandaşın yanıyor. Bizler vatandaş olarak her zaman şehitlerin yanında oluyoruz, onlar değil." şeklinde tepi gösterdi. Gedikpınar Köyü'ne götürülen şehit Abdulkerim Erdoğan, burada dualar ve gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

"VAN'DAN TERÖRDEN KAÇTI, İNEGÖL'DE TERÖRE ŞEHİT DÜŞTÜ"

Terhisine 3 ay kala şehit düşen Abdulkerim Erdoğan'ın ailesinin, Bursa'nın İnegöl ilçesi Gedikpınar Köyü'ne 20 yıl önce terör nedeniyle göç ettiği öğrenildi. Van'ın Çaldıran ilçesi Osmanlı Köyü'nden göç eden aile, kaçtığı teröre 20 yıl sonra oğlunu şehit vermenin acısını yaşadı.

Ailenin 8 çocuğundan (6'sı erkek 2'si kız) biri olan Abdulkerim'in, dün akşam amcası Mehmet Erdoğan'ı telefonla arayarak görüştüğü öğrenildi. Amcasından helallik alan Erdoğan'ın, en çok mayından korktuklarını söylediği ifade edildi. Bu arada, şehit erin 16 yaşındaki kardeşi Recep Erdoğan'ın ise geçen yıl boğularak öldüğü belirtildi.

Oğulları Recep'in boğulmasının acısını yaşayan baba Gıyasettin ile anne Yadigar Erdoğan'ın bu acıyı unutmak için 7-8 ay önce İstanbul'a taşındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber