Bürokrasi bayrama atama yağmuruyla girdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ağustos 2011 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çifte bayram kutlamasına saatler kala birçok üst düzey bürokratın görev yeri değişti. En dikkat çeken atamalar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜBİTAK'ta gerçekleşti. Terör belasının yaşandığı sınır illerine ise yeni vali yardımcıları ve kaymakamlar görevlendirildi

Hakkı KURBAN / ANKARA

Bürokraside atama yağmuru yaşandı. İki bayramın kutlamasına saatler kala Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan atamalarla birçok bürokrat, bayrama yeni görevleriyle girdi. En dikkat çeken atama ise TÜBİTAK'ta gerçekleşti. Prof. Dr. Nükhet Yetiş'in görev süresinin uzatılmamasından 48 saat sonra jet kararnameyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak bu göreve geldi. İşte bayram öncesi atama yağmurunda öne çıkanlar:

- TÜBİTAK'TA JET ATAMA: TÜBİTAK'ta Prof. Dr. Yücel Altunbaşak dönemi başladı. 8 yıldır bu görevi yürüten Prof. Dr. Nükhet Yetiş'in yerine bu görevi üstlenecek olan Prof. Altunbaşak, Bilkent Üniversitesi'ni bitirdikten sonra akademik kariyerini özellikle ABD'deki Stanford, Georgia, San Jose, Rochester gibi üniversitelerde ilerletti. Elektrik- elektronik ve bilgisayar mühendisliğinde uzman olan ve çok sayıda uluslararası kuruluşta görev yapan Prof. Altunbaşak, iki yıldır TOBB ETÜ rektörüydü.

- SAVUNMADA İKİ KRİTİK ATAMA: Savunma sanayii de bayrama iki kritik atamayla girdi. Emekliye ayrılan iki müsteşar yardımcılığı kadrosunun atama kararnameleri Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı. Buna göre, Orhan Öğe ve Sedat İlhan Güldoğan, 'Müsteşar Yardımcısı' oldular. Güldoğan daha önce SSM Hava Araçları Daire Başkanlığı yapıyordu. Öğe ise bur süre önce Telekomünikasyon Kurumu Başkan Yardımcılığından ayrılmıştı.

- SINIRLARA YENİ VALİ YARDIMCILARI: İçişleri Bakanlığı bünyesinde de çok sayıda atama gerçekleşti. 129 vali yardımcısı ile 203 kaymakamın atama kararnamesi yayımlandı. Atama yapılan iller arasında İstanbul, Ankara, Antalya, Samsun, Mersin, Eskişehir, Bursa, Kocaeli de yer aldı. 1. derece kadrolu İstanbul Vali Yardımcılığına Eskişehir Vali Yardımcısı Faruk Eraslan atandı. Sınır ötesi harekat tartışmalarının yoğunlaştığı ve sınır boyundaki illerin komutanlarının değiştiği bir dönemde, bu illere yeni vali yardımcıları ve kaymakamların gönderilmesi de dikkat çekti. Bu çerçevede, Van, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli, Siirt, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Şırnak da yeni vali yardımcısı gönderilen iller arasında yer aldı.

- ÇEŞME VE HACILAR'A KADIN KAYMAKAM: Atanan isimler arasında kadın kaymakamlar da dikkat çekti. İzmir Çeşme Kaymakamlığına, Malatya Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel atandı. Kayseri'nin Hacılar İlçesi'nde de kaymakam olarak Batman Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya görevlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber