Üniversiteler arasında ligler kurulacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Eylül 2011 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okumuş çocuklara lig

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, üniversiteler arası futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinin kurulması için düğmeye bastı. YÖK'ün de destek verdiği proje ile üniversitelilerin boş zamanlarının sporla değerlendirmesi sağlanacak

ERHAN SEVEN / ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eğitimini sürdürmekte olan gençlerin spor yapmaları için yeni projeler hazırladı. Kılıç, üniversiteler arasında liglerin kurulması için düğmeye bastı. Üniversite gençliğinin boş zamanlarını sporla değerlendirmek isteyen Bakan Kılıç, üniversiteler arası futbol, basketbol, voleybol ve hentbol ligleri kurulması için YÖK ile temasa geçti. Kılıç, YÖK'e bir yazı göndererek liglerin başlatılması konusunda işbirliği önerdi. Devlet ve vakıf üniversitelerine açık olarak yapılacak ligler için gerekli tüm masraflar ise bakanlık tarafından karşılanacak. Devlet üniversiteleri için gerekli forma, ayakkabı, malzeme konusunda yardım yapılacak.

PLAY-OFF SİSTEMİ UYGULANACAK

Lig sonunda dereceye giren öğrenciler ile okudukları üniversitelere yüksek miktarda ödüller verilecek. Erkekler ve kızlarda yapılacak olan ligler, bölgesel olarak başlayacak. Bölge liglerinde dereceye giren üniversiteler play-off karşılaşmalarına çıkarak şampiyonlar belli olacak. Play-Off sistemi sayesinde doğudaki bir üniversite ile batıdaki bir üniversitenin karşılaşması da sağlanacak. Ciddi ve profesyonel bir lig oluşmasını amaçladıklarını belirten Bakan Suat Kılıç, üniversite eğitimi alan sporcuların bölümlerinden mezun olduktan sonra sadece alanlarında iş bulma imkanı dışında, profesyonel sporcu olabilme şansı vermeyi de düşündüklerini söyledi. Üniversitelerarası liglerden profesyonel liglere yapılabilecek transferlerle birlikte profesyonel liglerin de kalitesini arttırmayı amaçlayan ve üniversite eğitimi almış sporcular yetişmesine imkan verecek bu uygulama YÖK tarafından da uygun bulundu. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan tarafından da sıcak bulunan bu uygulamayle ilgili olarak bir protokol imzalanacak.

Spor liseleri aktif hale gelecek

Geçtiğimiz günlerde dünya yıldızlar voleybol şampiyonu olan yıldız kızların spor liselerinden çıktığına dikkat çeken Bakan Kılıç, bu liselerin daha etkin hale getirilmesi talimatını verdi. MEB'e bağlı olan liselerin Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine geçirilmesi için şartlar inceleniyor. Bu liselerde branşlaşmaya büyük önem verilecek. Voleybol, güreş, basketbol gibi spor dalları üzerine yoğunlaşacak olan liselerden mezun olan gençlerin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları'na girmeleri sağlanacak. Bu okulların ihtiyacı liselerden karşılanacak. Bakan Kılıç, "Okullan gençlik ve spor merkezleri haline gelecek. Gençlerin boş zaman kavramı ortadan kalkacak, ve sporla zamanları dolacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber