Bakan Yılmaz: Terörle mücadelede her ihtimal göz önüne alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2011 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Terörle mücadele etmek için her ne gerekiyorsa, her ihtimal göz önüne alınacak'' dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Yılmaz'ı, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Ali Kolat ve öteki yetkililer karşıladı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, çifte bayramın birlikte kutlandığını belirterek, ''Onun için hem milletime hem hemşehrilerime çifte bayramlar diliyorum. Bayramların en güzelidir. Çifte bayram her zaman olur mu? Olur. Kişinin kızı evlenirse, bir de bayram bir araya gelirse çifte bayram olur. Oğlu evlenirse çifte bayram olur, torunu olursa çifte bayramı olur. Milletimin her günü çifte bayram tadında geçsin'' dedi.

-''Türkiye hem eğitim uçağını hem kendi savaş uçağını yapacak''-

Gazetecilerin ''Uçak fabrikası ya da helikopter fabrikası kurulabilir mi?'' sorusu üzerine Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Gelsinler. Ancak belki gazetelerde çıktı. Benim de herhalde gururla dönemimde anlatacağım bir şey, eğitim uçağıyla, savaş uçağının tasarım sözleşmesi imzalandı. TUSAŞ ile bizim savunma sanayi müsteşarlığı arasında sözleşme imzalandı. Tabi bu uzun ince bir yol. Birçok dünya ülkesi 20 yılda bunu neticelendiriyor. Biz de şimdi başladık. Hiçbir zaman geç değildir. Bizim için geç bile olsa çocuklarımız için, torunlarımız için, bizden sonra gelenler için de belki erken veya tam zamanında olacak. Ama Türkiye İnşallah hem eğitim uçağını hem de kendi savaş uçağını yapacak. 20 milyon dolar da iki yıl süre için bütçe ayırdık, bizim bakanlığımızın bütçesinden.''

Bakan Yılmaz, ''Irak'ın kuzeyine bir kara harekatı söz konusu mu?'' yönündeki sorusu üzerine de ''Terörle mücadele etmek için her ne gerekiyorsa, her ihtimal göz önüne alınacak. Hiçbir ihtimal dışarıda değil. Hepsi masanın önünde. Ne gerekiyorsa o yapılacak. Milletimizin gönlü ferah olsun, rahat olsun. Sıkıntı bir anda bitmez, ama bir süreçte mutlaka bitecek. Türkiye'yi iyi günler bekliyor'' diye yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber