Mobbing en çok üniversitelerde yaşanıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de insan hakkı ihlalinde birinci sırada mobbing var.

Mobbingle Mücadele Yasası'nın bir an önce çıkarılması gerek.

Mobbingçi yaptığının mobbing olduğunu bilmiyor.

Mobbingin en çok yaşandığı yer maalesef üniversiteler.TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Mobbing raporu için çalışan, aynı zamanda Mobbing ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Hamit Hancı, mobbingin en çok yaşandığı yerlerden birinin üniversiteler olduğunu savundu. Prof. Hancı, Mobbing ile Mücadele Derneği olarak, üniversitede mobbing araştırması yapacaklarını da açıkladı. Hancı, 11 Eylül'de başlatılacak anket çalışması ile üniversitedeki mobbingin tespit edilerek, araştırma sonuçlarını kamuoyuna ilan edeceklerini söyledi.

Çalışanların kabusu haline gelen ?işyerindeki psikolojik tacizle? (mobbing) mücadele için konuya devletin el atmasını ve Mobbingle Mücadele Yasası'nın çıkarılmasını isteyen Hancı, şu değerlendirmeleri yaptı:

Ellerinde kılıçla savunamazlar

?Mobbing mağdurları çalışma yaşamlarında baltalanıyor. Yasal mevzuat yetersiz olduğu için adalet onları tam koruyamıyor. Ellerine kılıç alıp kendilerini savunamayacaklarına göre mobbing mağdurunu adaletin kılıcı korumalı. Adaletin kılıcını mobbing mağdurlarının yanında görmek istiyoruz.?

İnsan hakkı ihlallerinde ilk sırada

?Türkiye'deki insan hakları ihlallerinin birinci sırasında artık mobbing var. AİHM'nin müdahale kararlarının ardından alınan tedbirlerle işkence azaldı. İnsan hakları ihlallerinde mobbing işkencenin önüne geçti. Bu konuya artık devletin el atması gerekiyor. Başbakanlığın çıkardığı genelge tek başına yeterli değil. Mobbingle Mücadele Yasası istiyoruz.?

Ne yaptığının farkında olmaz

?Mobbingci de yaptığının mobbing olduğunu bilmiyor. Mağdur da kendisine yapılanın mobbing olduğunun farkında bile değil. En beklenemeyecek şekilde mobbingin en çok yaşandığı yerlerden biri üniversiteler. Dernek olarak Türkiye'deki üniversitelerde mobbingin net oranını belirlemeye çalışıyoruz. Mobbing özel sektörde de kamuda da var. Ama en olmaması gereken yer üniversite. O yüzden üniversitelerde anket çalışması yapma kararı aldık.?

Mobbingde cinsiyet ayrımı yok

?Mobbingde cinsiyet ayrımı yok. Kadınlar gibi erkekler de yaşlılar da gençler de üniversite mezunu da hiç tahsili olmayan da mobbing mağduru olarak karşımıza çıkıyor. Derneğimize başvuran mobbing mağdurunu yönlendiriyoruz. Hukuki olarak ve tedavi konusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatıyoruz. Daha sonra da o kişinin olayını takip ediyoruz. Sonucu ne oldu izliyoruz. Mobbingin ne olduğunu tam olarak hukukçular ve tedaviyi üstlenecek doktorlar bile bilmiyor.?

Mobbing için morluk gerekmiyor

?Eğer kişinin ruh halindeki bozukluk anlattığı hikaye ile uyumlu ise bu mobbing kabul ediliyor. İlla bir fiziksel yaralanma, kanama, morluk gerekmiyor. Yargıtay'ın cinsel taciz kararları var. Başka delil olmasa bile çıkıp bir kadının tacize uğradığını söylemesi yani ifadesi yeterli görebiliyor. Biz ifadeyi yeterli bulmuyoruz. İşkencedeki tıbbi araştırmaları mobbinge de yansıttık. Ruh halindeki çöküntü tespit edilip mobbing raporlandırılıyor.?

Özel poliklinikler açılsın

?Tıp fakültelerinin Adli Tıp bölümlerinde mutlaka mobbing poliklinikleri açılmalı. Bir tek İstanbul Üniversitesi'nde kuruldu yeterli değil. Tüm Türkiye'ye yayılması gerekir. Adli Tıp bölümlerinin de psikiyatri ile ortak hareket etmeleri şart.?

Artık yalnız değiller

?Mobbing mağdurları artık yalnız değiller. Bir tehlike ile mücadelenin ilk yolu adının konulmasıdır. Mobbingin artık adı konuldu. Tanınıyor, biliniyor, bilinen şeyle mücadele daha kolay. Birlikte hareket etmeliyiz. Mobbing mağdurlarını bilinçlendirme, bilgilendirme, yönlendirmek adına her şeyi yapıyoruz.?

İntiharların altında BU BASKI var

PROF. Hancı, röportajı yapan Oya Armutçu'nun baltalı saldırı şakası üzerine ?Mobbing mağdurları çalışma yaşamlarında baltalanıyor. İntiharların, ruhsal sorunların altında mobbing var? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber