Mustafa Bumin'in koltuğuna 3 aday...

Haber Giriş : 27 Nisan 2005 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türban açıklamalarıyla gündem yaratan Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin 28 Haziran'da emekliye ayrılırken, kulislerde yerine kimin geçeceği konuşuluyor. Peki, Haşim Kılıç aday olacak mı?

Anayasa Mahkemesi'nde başkanlık seçimleri için kulis çalışmaları hız kazandı. Yeni başkan için Ersoy, Erten ve Katrancıoğlu'nun adı geçiyor.

Türban konusundaki hafta başında yaptığı konuşma ile gündem yaratan Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in yaş haddinden emekliliğinin yaklaşması Yüksek Mahkeme koridorlarını iyice hareketlendirdi.

Mahkemeye seçilecek yeni başkan için 11 asıl üyeden 3'ünün adı ön plana çıkıyor.

1992 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Yüksek Mahkeme üyeliğine seçilen Bumin, 26 haziranda yaş haddini dolduracak. Bumin'den boşalan başkanlık koltuğu için seçim maratonu 11 asıl üye arasında yaşanacak. Anayasa Mahkemesi kulislerinde şimdilik Ertuğrul Ersoy, Mehmet Erten ve Fulya Katrancıoğlu'nun isimleri öne çıkıyor.

Bumin'den sonraki başkan olacak isim olarak bakılan Başkanvekili Haşim Kılıç'ın bu görevi almayı düşünmediği, bu nedenle adının adaylar arasında geçmesine sıcak bakmadığı belirtiliyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber