ÖSYM, Dava Açılacağı Korkusuyla Bu Yıl Sınav Açmamış

Bu siteden bir çok defa KPSS yerleştirmelerinin ÖSYM tarafından yapılmasının hata olduğunu, KPSS'nin basit bir yerleştirme işlemi olmadığını, bu konuda mutlaka hukuki alt yapıya sahip olunması gerektiğini belirtmiştik. Nitekim ÖSYM yapmış olduğu ilk yerleştirmelerde hata yapmış ve yerleştirmeleri iptal etmişti. Bu nedenle de çok sayıda davaya muhatap olmuştu. İşte ÖSYM ilk kez karşı karşıya kaldığı bu çok sayıda dava nedeniyle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmeh Ali ŞAHİN'in Temmuz ayı içerisinde "Bu yıl KPSS-A'ya yönelik bir sınav açılması uygun olacaktır" şeklindeki yazısına rağmen sınav açmamıştı. Devamı için tıklayın

Haber Giriş : 18 Ağustos 2003 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, Dava Açılacağı Korkusuyla Bu Yıl Sınav Açmamış

Bu siteden bir çok defa KPSS yerleştirmelerinin ÖSYM tarafından yapılmasının hata olduğunu, KPSS'nin basit bir yerleştirme işlemi olmadığını, bu konuda mutlaka hukuki alt yapıya sahip olunması gerektiğini belirtmiştik. Nitekim ÖSYM yapmış olduğu ilk yerleştirmelerde hata yapmış ve yerleştirmeleri iptal etmişti. Bu nedenle de çok sayıda davaya muhatap olmuştu. İşte ÖSYM ilk kez karşı karşıya kaldığı bu çok sayıda dava nedeniyle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmeh Ali ŞAHİN'in Temmuz ayı içerisinde "Bu yıl KPSS-A'ya yönelik bir sınav açılması uygun olacaktır" şeklindeki yazısına rağmen sınav açmamıştı.

ÖSYM'nin sadece teknik bir uygulama kurumu olmaktan çıkıp, adayların hayatları üzerinde önemli sonuçlar doğuracak böylesi bir olayda kendi başına buyruk davranması kabul edilebilecek bir davranış değildir. Sayın ŞAHİN'in nezaket sınırları içerisinde yapılmış uyarısının dikkate alınmaması ise ÖSYM'nin yetkisini aştığını göstermektedir. Çünkü ÖSYM'nin bu konudaki yetkisi, ilgili sınav taleplerini yerine getirmekten ibarettir. Bu yetkinin dışına çıkarak o yıl içinde bir sınav yapılıp yapılmaması yetkisini kendisinde görmesi ise bağlı olduğu YÖK Başkanlığının gücününün sınırlarının zorlanmasından başka bir şey değildir.

ÖSYM'nin bu tavrı üzerine Sayın ŞAHİN geçen hafta içerisinde ÖSYM'ye bir resmi yazı daha göndermiştir. Bu yazıda ÖSYM'nin bir sınav açılıp açılmayacağına karar verme yetkisi olmadığı açık olarak ifade edilmiştir. Ayrıca ÖSYM'nin yeni bir sınav açılması durumunda çok sayıda yeni dava açılacağı şeklindeki korkularının yersiz olduğu belirtilmiştir. Yazının son kısmında ise Eylül-Ekim aylarında yeni bir sınava ilişkin hazırlıkların derhal yapılarak, ilgili kılavuzun Devlet Personel Başkanlığına gönderilmesi istenilmiştir.

Öte taraftan, kamu kurumlarının acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Eylül ayı içerisinde KPSS-B adaylarına yönelik yeni bir yerleştirme yapılması yönünde de gerekli talimatlar verilmiştir. ÖSYM Başkanlığına yazılmış olan yazıda açık bir şekilde 1999 yılında yapılan DMS sınavını kazanmış ve 2002 yılında yapılmış KPSS sınavına girmiş adayları kapsayacak şekilde boş kadroların ilan edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber