Bu yıl kurbanlar da Somali'ye gidecek/ Video

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Eylül 2011 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu sene vekaletle kurban kampanyasının Somali başta olmak üzere Afrika ağırlıklı olarak yürüyeceğini açıkladı.

AYNUR EKİZ

Ramazan'da "Her Evden Bir Fitre Bir Zekat Afrika'ya" kampanyası ile Somali'ye yardım toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene vekaletle kurban kampanyasını da Afrika ağırlıklı yürütecek. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Somali için düzenlenen yardım kampanyalarının detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Görmez, Ramazan'daki ilgi için vatandaşlara teşekkür ederek, yapılan yardımların miktarının son 10 yılda yapılan bütün yardımların miktarı kadar büyük olduğunu söyledi. 15 Eylül Perşembe günü itibariyle toplam 222 milyon lira yardım topladıklarını anlatan Görmez, kampanyayı 250 milyon liraya ulaştıklarında noktalayacaklarını ifade etti. Geçen yıllarda Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekaleten kurban kesme kampanyalarına yurt içinden ve yurt dışından yoğun talep olduğunu hatırlatan Görmez, bu yıl vekaletle kurban kampanyasının Somali başta olmak üzere Afrika ağırlıklı yürütüleceğini açıkladı.

Görmez, "Mogadişu'da şimdiden kurban kesimi için alt yapı hazırlıklarına başlama talimatını veriyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber