Okul üzerine okul, velileri kızdırdı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Eylül 2011 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANTALYA'da güvenli olmadığı gerekçesiyle 3 yıl önce yıkılarak yerine yenisi yapılmaya başlanan Güzeloba İlköğretim Okulu'nun, Vali Hüsnü Tuğlu İlköğeretim Okulu binasında hizmet vermeye yeni eğitim öğretim yılında da devam etmesi, velileri kızdırdı. Güzeloba İlköğretim Okulu'nun binasının tamamlandığını söyleyen Vali Hüsnü Tuğlu İlköğretim Okulu velileri, "Okul üstüne okul mu olur?" diye isyan etti.

Deprem yönetmeliğine göre güvenli olmadığı gerekçesiyle Lara semtindeki Güzeloba İlköğretim Okulu 3 yıl önce önce bir müteahhit tarafından yıkılarak yerine yenisi yapılmaya başlandı. Müteahhit firma 2011- 2012 öğretim yılına okulu yetiştirmeyi planlıyordu. Okul binasının yapımı tamamlandı, ancak bahçe ve çevre düzenlemesi yetişmediği için okul henüz eğitime açılamadı.

2011- 2012 Eğitim Öğretim Yılı'nın başladığı bugün, Lara'daki Vali Hüsnü Tuğlu İlköğretim Okulu önünde toplanan veliler isyan etti. Tam gün eğitim veren okulun 3 yıldan beri Güzeloba İlköğretim Okulu'nun binası tamamlanamadığı için yarım gün eğitim verdiğini, öğleden sonra da 1300 öğrencisi bulunan Güzeloba İlköğretim Okulu'na tahsis edildiğini söyleyen veli Dilek Kartepe, "Bizim okulumuzun bilgisayarlarını, akıllı tahtalarını, sıralarını veliler olarak biz aldık. Geçici gelen okul öğrencileri de buraya gelene kadara bir çok zorluk çekiyorlar. Bir çok veli geçim sıkıntısı çektiği için çocuklarını servis yerine yürüyerek okula gönderiyor. Hem o çocuklar hem de bizim çocuklar sıkıntı çekiyor" diye konuştu.

Güzeloba İlköğretim Okulu'nda çocukları okuyan veliler ise 3 yıldır sıkıntı çektiklerini, okullarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade etti. Eşinden ayrı yaşadığını ve çocukları 12 yaşındaki Okal ile 9 yaşındaki Abdurrahman'ı her gün yol parası olmadığı için yürüyerek okula getirdiğini söyleyen Leyla Buğur, "3 yıldır aralıksız her gün yaklaşık 4 kilometre yolu yürüyorum. Kendi mahallemizdeki okul bitti. Bir an önce eğitime başlamasını istiyoruz" dedi.

Her iki okulun velileri, yarın sabah şikayetlerini dile getirmek için Antalya Valiliği önüne giderek eylem yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber