'Sağlık hizmetlerinin özelleşmesi Türkiye için tehlikedir'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık sisteminin hızla özelleşmeye doğru gittiğini belirterek, "Sağlık hizmetlerinin özelleşmesi Türkiye için tehlike" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Ebeler Haftası dolayısıyla Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Döner sermayeden performans değerlendirmesine, sendikaların birleştirilmesinden sağlık alanındaki özelleşmeye kadar değişik konularda sendika üyelerine bilgi veren Kahveci, "Sağlıkta hızla özelleşmeye gidiliyor. Sayın bakan da bu konudan rahatsız. En kapitalist ülkelerde bile sağlık hizmetlerinin çoğu devlet tarafından yürütülüyor. Türk Sağlık-Sen olarak bu konudaki düşüncelerimizi her yerde sesli olarak söyleyeceğiz" dedi.

Döner sermaye sistemine göre gelirin yüzde 50'sinin hastaneye, kalan yüzde 50'nin de performanslarına göre personele verildiğini belirten Kahveci, performans değerlendirmesinin net olmadığını ve en uygun çözümün taban ücret uygulaması olacağını söyledi.

Taban ücret uygulamasının çalışanların hem emekli ikramiyesine hem de emekli maaşlarına yansıyacağını ifade eden Kahveci, bir sendikanın kendi üyelerinden 10 kişiyi usulsüz olarak sendikadan çıkarmasından dolayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet başvurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber