Niğde 50 kamerayla gözetlenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, Niğde'nin 50 kamera ile 24 saat boyunca gözetleneceğini belirterek, suç ve suçlulara göz açtırılmayacağını söyledi.

Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de uygulamaya giren dijital gözetleme sistemi, Niğde'de de uygulamaya konuluyor. Ekip oto takip, araç plaka tespit ve yüz tanıma sistemlerinin bulunduğu projenin Sivas, Niğde ve Kayseri'de aynı anda uygulanmaya başlayacağını ifade eden Emniyet Müdürü Feridun Boz, Niğde'nin 50 hakim yerine kurulacak gece görüş özelliğine sahip kameralar ile 24 saat boyunca gözetleneceğini belirtti.

Yeni uygulamayla birlikte suç ve suçlunun kökünün kurutulacağını dile getiren Boz, ilin bilgilerinin arşivlenmesi ve dijital haritasının ardından, ekip otosu takibi ve yönlendirilmesi, kişi sorgulama, yüz tanıma, araçlardan bilgisayar yardımıyla telsiz (analog veya digital) üzerinden bilgi bankasına ulaşılarak olay yerinde sorgulama yapılmasını sağlayan entegre bir yazılım ürünüyle kenti baştan sona kadar gözetleyeceklerini söyledi.

Bilim ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde suçların önlenmesi, meydana gelen olayların aydınlatılması ve suçlularla mücadelede gelişen teknolojik imkanların kullanılmasının vazgeçilmez bir gereklilik olduğuna işaret eden Boz, "Proje sadece suçla mücadelede değil, polis, acil servis ve itfaiye birlikteliğini sağlayarak da insan hayatına yönelik hizmetlerde önemli bir role sahip olacak.

Uygulamanın başlatıldığı illerde başarılı sonuçlar alınıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber