Terör saldırısında hayatını kaybeden Evin'in okulunda yas var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2011 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu kardeşi Zeynep Evin (31) ile hayatını kaybeden Nergiz Evin (25)'in ölümü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)'ni de yasa boğdu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Nergiz Evin'in arkasından ailesi gibi hocaları ve sınıf arkadaşları da gözyaşı döktü.

Kişiliği ve sporcu kimliği ile hocaları ve arkadaşları tarafından çok sevilen Nergiz Evin, harita ve pusula yardımıyla yön bulma sporu olan Oryantiring sporunu da çok seviyordu.

Genç kızın okuluna gelip aralarına katılmasını beklerken ölüm haberini aldıklarını belirten BESYO Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Temiz, "Nevin çok sevdiğimiz okulumuzun başarılı öğrencilerinden biriydi. Hayat dolu bir insandı. Üniversitemizin Oryantiring takımının da kaptanıydı. En son Balıkesirde yapılan Üniversiteler arası Oryantiring turnuvasında üniversitemiz ilk 10'a girince çok sevinmişti. Öldüğüne hala inanamıyoruz. Son görüntüleri hala gözümüzün önünde. Tüm okul olarak şoktayız. Acımız çok büyük. Allah ailesine sabır versin. Böyle bir eylemi gerçekleştiren terör örgütünü de kınıyoruz" dedi.

Nergiz Evin'in en yakın arkadaşlarından biri olan Safiye Düzdemir de artık birilerinin terörle bir yere varılamayacağını anlaması gerektiğini söyledi. Teröre lanet yağdıran Düzdemir, "Nergiz bugün aramıza katılacaktı. Onu beklerken acı haberi aldık. Artık birileri insanları öldürerek bir yere varamayacaklarını anlamalılar. Akan bu kanın durmasını istiyoruz" dedi.

Evin'in en yakın sınıf arkadaşlarından Fatma Nur Yılmaz'da, Nergiz'in öldüğüne hala inanamadığını belirterek üzüntülü olduğunu söyledi.

Bu arada Nergiz Evin için Cuma günü BESYO önünde bir anma töreni düzenleneceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber