Kaymakamın, ihale soruşturması nedeniyle intihar ettiği belirtiliyor/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Eylül 2011 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi Kaymakamı Caner Akgün, konuttaki nöbetçi polisin tabancasıyla canına kıydı. Caner Akgün'ün, bir ihale nedeniyle soruşturma geçirdiği öne sürüldü

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi kaymakamı Caner Akgün, dün sabaha karşı konutunun önünde nöbet tutan polisin tabancasını alarak intihar etti. Akgün'ün, açılan bir ihalede teminat mektubu alınmadığı için soruşturma geçirdiği öne sürüldü. Olay, dün saat 05.00 sıralarında Bozova Kaymakamlık Konutu'nda meydana geldi. Geçen yıl Bozova'ya atanan 31 yaşındaki Caner Akgün sabaha karşı konuttan çıkarak kapıda nöbet tutan polis memurunun yanına geldi. İddiaya göre nöbetçi polisten tabancasını isteyen Akgün, "Sen elindeki otomatik tüfekle nöbete devam et" diyerek eve döndü.

VEDA NOTU BIRAKTI

Birkaç dakika sonra da tek el silah sesi duyuldu. Kapıdaki nöbetçi polis durumu üstlerine bildirdi. Sağlık ve polis ekipleri eve girince, Akgün'ü başından tek kurşunla vurulmuş halde buldu. Ceset morga kaldırılırken evde yapılan incelemede Akgün'ün el yazısıyla yazılmış, "Ölümünden kimse sorumlu değildir" şeklinde bir not bulundu. Kaymakamın intihar haberini alan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de ilçeye giderek bilgi aldı. Kaymakam Akgün'ün ölümünden önceki akşam mesai bitiminde, makam aracıyla Atatürk Barajı'na gittiği ve yanına gelen görevlilere de, "İçim çok sıkılıyor, hava almaya geldim" dediği belirtildi. Kaymakamın, göl çevresindeki lokantada uzunca bir süre oturduğu, iki lahmacun yedikten sonra ayrıldığı öğrenildi. Tekrar konutuna dönen Caner Akgün'ün bazı arkadaşlarını arayarak helallik istediği de öne sürüldü.

3 AY ÖNCE BABA OLDU

Bu arada Bozova'da bir süredir İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetim yaptığı ve Akgün'ün çevresine, yaklaşık bir ay önce yapılan bir ihalede teminat mektubu almadıklarından bahsederek, "Bu durum ortaya çıkınca çevreye farklı yansır, ben bunu kaldıramam" dediği iddia edildi. Akgün'ün pazartesi günü çalışmaya başlayan müfettişler nedeniyle bunalımda olduğu da öne sürüldü. Kaymakamın, gelir uzmanı olarak çalışan eşi Tuğba Akgün'ün, 3 ay önce bir kız bebek dünyaya getirdiği, müfettişlerin şehre geleceğini öğrenen Akgün'ün, "Sizinle yeteri kadar ilgilenemem" diyerek ailesini iki hafta önce eşinin babaevine gönderdiği belirtildi.

İNGİLTERE'DE EĞİTİM

Ordu'da 1980 yılında dünyaya gelen Akgün, 2005 - 2006 yıllarında İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nde 9 ay lisan ve kamu yönetimi dersleri aldı. 30 Temmuz 2010 tarihli kararnameyle de Bozova Kaymakamlığı'na atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber