MEB, şiddeti önlemek için okullarda fiziki mekan ayrımına gidecek

Haber Giriş : 29 Nisan 2005 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim çağındaki öğrenciler arasında şiddet olaylarının artması üzerine harekete geçti. Bakanlık, okullarda fiziki mekan ayrımına gitme kararı aldı.

ANKA haber ajansına göre, Bakanlık 81 il valisine gönderdiği genelgeyle, 2005-2006 öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere 1-4'üncü sınıflarla, 5-8'inci sınıf öğrencilerinin ayrı ayrı katlarda eğitim görmelerinin sağlanacağı belirtildi.

Genelgede, normal öğretim yapan ilköğretim okullarında 1-4'üncü sınıf öğrencilerinin dersliklerinin özellikle zemin ve birinci kat olmak üzere aynı katlara, 5-8'inci sınıf öğrencilerinin ise diğer katlara yerleştirileceği açıklandı.

İkili öğretim yapılan ilköğretim okullarında ise imkanlar ölçüsünde 1-4'üncü sınıfların aynı devrede öğrenimlerini sürdürmelerinin uygun olacağı bildirildi.

Uygulamanın gerekçeleri

Milli Eğitim Bakanlığı, bu uygulamaya ilköğretim öğrencileri arasında yaşanan olumsuzlukları gerekçe gösterdi. Genelgede şöyle denildi:

"Bakanlığımıza ulaşan yazılı ve sözlü başvurulardan, ilköğretim okullarında birinci-beşinci sınıf öğrencilerinin okula gidiş-gelişlerinde, teneffüslerde, dershanelere giriş-çıkışlarda ortak kullanım alanlarında, kendilerinden yaş ve fiziki olarak büyük olan altıncı-sekizinci sınıf öğrencileri tarafından baskıya maruz kaldıkları anlaşılmaktadır."

Genelgede ayrıca, okullarda eğitim-öğretimin öğrencilerin fiziki ve duygusal gelişimine uygun olarak yürütülmesinde okul yöneticileri ve öğrencilere ciddi görevler düştüğü vurgulandı. Okul giriş-çıkış saatlerinde, teneffüslerde ve öğle tatillerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için nöbet hizmetlerinin de uygun olarak yürütülmesi istendi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber