Bakan Akdağ: Devlet hastanesinin ekonomik anlayışı enayi anlayışı mı?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2011 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'na ilişkin eleştirileri değerlendirirken, "Devlet hastanesinin ekonomik anlayışı 'enayi' anlayışı mı?" diye sordu.Akdağ, Asya Termal Otel'de sağlık yöneticilerine hitap etti. Tam Gün Yasası'na yönelik eleştirileri değerlendiren Bakan Akdağ, "Özel hastanelere, 'hekimlerinin başka hastaneye, hastanızı götürmesine müsade ediyor musunuz?' diye sorduğumuzda hayır diyorlar. O zaman bu devleti yönetenler, devlet hastanesinin ekonomik anlayışı enayi anlayışı mı?" diye konuştu.

Rant ve ticaretin devam etmesini isteyenlerin yasaya karşı çıktığını dile getiren Akdağ, "Ne bu gürültü patırtı. Hastanede ameliyatlar duracak deniyor; hadi canım sen de. Açık söyleyeyim, bu istismara fırsat vermeyeceğiz. Falan üniversite 5 hoca gitti diyor; bittik öldük diyor. YÖK'e yazı yazdık, ne isteğiniz varsa söyleyin, ya oraya o işi yapacak insanı göndereceğiz ya da hastayı alıp tedavi olması gerektiği yerde tedavi edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ, yeni bir projeyi de açıkladı. Sağlık çalışanları ve yönetcileri için hiyerarşi atlanması talimatı veren Akdağ, "Sağlık çalışanlarının 184'ü diyebileceğimiz bir hat oluşturacağız. Sağlık çalışanları da hiyerarşiyi atlayarak, bir ihtiyacını veya kendisine yapılan bir haksızlığı bize kolayca iletebilecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber