Üniversite mezunu vekil şoförüne 2300 TL maaş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerine, sekreter ve danışmanın yanı sıra üçüncü personel hakkı tanınmasıyla birlikte başvurular devam ediyor. Bugüne kadar üçüncü personel adı altında 112 kişi başvurdu. En az lise mezunu olma şartı aranan yardımcı personelde, lise mezunları 2 bin, üniversite mezunları ise 2 bin 300 lira alacak.

Milletvekillerinin, yoğun çalışma temposu, gece mesaileri nedeniyle trafik kazalarının yaşanması, milletvekillerine şoför verilmesi taleplerini gündeme getirmiş, bu talepler de TBMM Başkanlık Divanı'nın son toplantısında ele alınmıştı.

Başkanlık Divanı'nda alınan karar doğrultusunda, milletvekilleri yeni yasama yılının başlangıcıyla birlikte üçüncü personelle çalışacak.

Milletvekilleri ile danışman, sekreter ya da şoför olarak çalışmak üzere bugüne kadar 112 kişi başvuru yaptı. Bu başvurular arasında 24 kişi, başka kurumlarda çalıştığı halde bu kadrolarda çalışma talebinde bulundu.

En az lise mezunu olma şartı aranan yardımcı personelde, lise mezunları 2 bin, üniversite mezunları ise 2 bin 300 lira alacak.

Yardımcı personel ile her yıl sözleşme imzalanacak.

Bu personel, milletvekilinin 1. dereceye kadar (bu derece de dahil) kan ve sıhri hısımları olamayacak.

Özürlü milletvekilleriyle çalışacak yardımcı personelde ise mezuniyet ve akraba olmama şartları aranmayacak.

Bakanlar Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ile komisyon başkanları, yardımcı personel olanağından yararlanamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber