Öğrencilere at yediren kişiler hakkında 7 yıl hapis istemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin fakülte yemekhanelerinde öğrenci ve çalışanlara, içinde at eti bulunan döner yedirdiği iddia edilen 6 sanık hakkında, İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İddianamede, tutuklu sanık M.D.'nin üniversiteye yemek temininde sözleşmeye aykırı olarak sığır etinin içine at ve kanatlı hayvan eti karıştırdığı belirtiliyor. Üniversitenin yanısıra birçok kurumun yemeğini temin eden firmanın sahibi olan M.D. ile tutuksuz sanıklar F.K., M.A.O., K.O., H.İ.D. ve A.Ö.'nün, edimin ifasına fesat karıştırma suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Mahkemede M.D.'nin avukatlarının, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasına ilişkin talebi kabul edilmedi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yemeklere at eti karıştırıldığına yönelik şikayetler üzerine 28 Ağustos 2011 tarihinde operasyon düzenlemişti. Teknik incelemelerde, yemeklerde at eti kullanıldığı belirlenmişti. Suçlanan firmanın, yaklaşık 60 bin kişiye yemek temin ettiği belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber