Vali: Terör örgütünün boykot çağrısı tutmadı, öğretmenleri kaçırıyorlar/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'da 8 öğretmenin teröristlerce kaçırılmasına sert tepki gösterdi. Toprak, "Önce okulları boykot ettiler. Asil milletimiz buna prim vermedi. Şimdi ise, öğrenciler okula gitmesin, çaresiz kalsın ve dağa çıksın diye öğretmenlerimizi kaçırıyorlar. Milletimiz bunların gerçek yüzünü gördü. Bizi yıldıramayacaklar." diye konuştu.Terör örgütü PKK'nın sivillere yönelik saldırıları, toplumun her kesiminin tepkisini çekiyor. Evine ekmek götüren polisi ensesinden vuran, halı sahada maç yapan emniyet mensuplarını otomatik silahlarla tarayan, bir davetten dönen 4 kadını katleden örgüt, son dönemde gözünü eğitim camiasının temel direkleri öğretmenlere dikti. Diyarbakır'ın Hazro ve Lice ilçelerinde Kürt çocuklarına okuma yazma öğreten, geleceğe hazırlayan 8 öğretmen teröristlerce kaçırıldı. PKK'nın bu hain saldırılarına lanet yağıyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütünün kendi halkına zulüm yaptığını anlattı. Hiçbir inanışın da kendisini bilgilendiren, ileriye götüren bir eğitim ordusunu, eli öpülesi değerler olan öğretmenleri ortadan kaldırmaya, kaçırmaya yeltenemeyeceği üzerinde durdu. Vali Toprak, "Bölücü örgüt; 'öğrenciler okula gitmesin, aydınlanmasın, okuma yazma bilmesin, biçare ve eksik kalsın, karşılığında da terörist olarak dağa çıksın' istiyor. Bunun farkındayız. Okulların açıldığı hafta bölücü terör örgütü ve onların legal gibi görünen illegal oluşumları, okulların boykot edilmesi, öğretmenlerin okula gitmemesi gibi bir dizi değişik açıklamalarda bulundular. Asil milletimiz bu çağrıya prim vermediği için bu kez öğretmenleri kaçırarak eğitime engel olmak istiyorlar. Ama biz asla ve asla yılmayacağız. Gençlerimizi ve çocuklarımızı eğitmeye devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Toprak, 5 bini aşkını kırsal kesimde olmak üzere yaklaşık 17 bin öğretmenin görev yaptığı Diyarbakır'da öğretmenlerin okula gidiş ve gelişleri, taşımalı eğitim, taşımalı merkezler konusundaki güvenlik tedbirlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi. Toprak, "Öğretmenlerimiz bize güvensinler. Sıkıntılar her zaman olabilir. Biz bu tür yanlışlıkları, ihanetleri geçmişte de gördük. Bu eylemler asla ve asla öğretmenlerimizin görevlerine olan şevkini kırmasın. Biz bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Bugünleri de hep birlikte atlatacağız. Bu olaylar bizi birbirimize kenetlendirerek, aynı heyecanı duyma noktasında bir araya getirecektir." dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: DİMDİK AYAKTAYIZ

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Herkes şunu bilmelidir ki eğitim öğretimi aksatmayı amaçlayan her türlü karanlık emelin ve terör eylemlerinin karşısında öğretmenlerimiz başta olmak üzere hepimiz dimdik ayakta duracağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitmekle görevli olan, şiddetin değil birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun oluşturduğu bir iklimde mutlu ve refah içinde yaşayan bireyler yetiştirme, bizlere güzel bir gelecek sunma gayesinden başka hiçbir çabası olmayan değerli öğretmenlerimize uzanan terör eylemlerini nefretle kınıyoruz.''

Terör örgütü insanlığı katlediyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terör örgütünün sivil halkı hedef almasına sert tepki gösterdi. Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaretinin ardından sorularını cevaplayan Görmez, "Kim ne derse desin, insanı öldürebilirler ama insanlığı öldüremezler. İnsanlık daima kazanacaktır. Cinayetlerin anne karnındaki bebeklere dahi yönelmesi, insanlık olarak herkesi çok üzdü. Aslında öldürülen insanın şahsında insanlık katlediliyor. Bu topraklarda daima tarih boyunca insanlık kazanmıştır ve insanlık kazanmaya devam edecektir.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber