Araç ve Sürücü Bilgi Sisteminden yeni hizmet

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen, Başbakanlık tarafından belirlenen 11 öncelikli e-devlet projesinden biri olan ve 2010 eTr ödülüne layık görülen ASBİS projesi kapsamında, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Trafik Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalarla yeni Sürücü Belgesi Projesi ve Trafik Cezaları Projesi 3 Ekim 2011 tarihi itibariyle hizmete girecektir.

Sürücü Belgesi Projesi ile; ilgili kurumlar arası elektronik ortamda entegrasyon sağlanarak, vatandaşa ait kimlik bilgileri, GBT bilgileri, sürücü kurslarınca verilen sertifika, öğrenim durumu v.b. bilgilerin ilk elden en doğru şekilde alınarak, sürücü kursunu başarıyla tamamlamış ve sürücü belgesi almaya hak kazanmış olan vatandaşın tek bir noktaya başvurusuyla tüm işlemlerin tamamlanması ve süreçlerin hızlandırılması amaçlanmaktadır.

Trafik cezaları projesi; trafikte düzenin sağlanması, denetimlerin etkinleştirilmesi ve kazaların önlenmesine yönelik hazırlanmıştır. PTT Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ile elektronik ortamda entegrasyon sağlanmak suretiyle, tüm ceza bilgileri ve makbuzları tek bir noktada kayıt altına alınarak ilgili tüm kurumlarla elektronik ortamda paylaşılacaktır. Böylece Trafik İdari Para Cezalarının tebliğ ve tahsil edilmesi süreçlerinin hızlandırılması amaçlanmaktadır.

Her aşaması, Trafik Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde, paydaş kurumların da katkıları ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personelince geliştirilen, Sürücü Belgesi ve Trafik cezaları projeleriye beraber tüm bilgiler tek bir merkezde kayıt altına alınmakta ve ilgili kurumlarla elektronik ortamda bilgi paylaşımı ile yapılan yazışmalar ortadan kaldırılarak, kağıt ve zaman kaybının önlenmesi amaçlanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber