Meclis'te lokanta krizi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ekim 2011 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de boykot krizi bitti, lokanta krizi başladı. TBMM ana binada 'üyeler lokantası'na personelin alınmayacağının duyurulması milletvekili danışmanlarını isyan ettirdi

Dilek GEDİK

TBMM ana binadaki lokantaya personelin alınmaması küçük çaplı bir krize neden oldu. Sadece milletvekilleri, vekil misafirleri ve basın mensuplarına hizmet veren lokantaya Başkanlık Divanı kararına rağmen danışmanlar da girebiliyordu. Ancak milletvekillerinin 'Bazı günler yer bulamıyoruz, ayakta kalıyoruz' şikayeti üzerine harekete geçen TBMM Genel Sekreterliği, hem lokantalara bir yazı asarak hem de personele bir duyuru göndererek 28 Eylül itibarıyla Meclis personelinin ana binadaki lokantaya giremeyeceğini bildirdi.

Vekillerin misafirlerine lokanta dahil Meclis içinde refakat eden danışmanlar bu karara isyan ettiler. Parlamenter Danışmanları Derneği yönetiminin Meclis Genel Sekreterliği nezdinde girişimleri de sonuç vermedi. Başta danışmanlar olmak üzere Meclis personelinin ana binadaki lokantaya girebilmesi için yeni dönemde Başkanlık Divanı kararı gerekiyor.

GENEL SEKRETER UYARI YAPTI

Genel Sekreter Sadettin Kalkan imzasıyla gönderilen yazıda da şöyle denildi: TBMM'nin çalışmalarına ara verdiği yaz aylarında personelimizin Üyeler Lokantası'ndan faydalandığı görülmüştür. Bu durum milletvekillerimizin ve Başkanlık Divanı ile lokantadan faydalanabilecek konuklarımızın ayakta kalmalarına neden olmuştur. Milletvekillerinin sekreterleri ve danışmanları refakatinde olan misafirlerine Halkla İlişkiler Binası A Blok'taki kafeteryada hizmet sunulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber