Belediye meclis üyesi cinayetine müebbet ve 4 yıl 6 ay 10 gün hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2011 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da, eski Seyhan Belediye Başkanı olan CHP'li Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ahmet Cevdet Yağ'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet ve 4 yıl 6 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Mustafa Coşkun Özçakmak, maktul Ahmet Cevdet Yağ'ın oğlu müşteki Gökhan Yağ ve avukatları hazır bulundu.

Müşteki Gökhan Yağ'ın avukatı Muhittin Göndermez, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini belirterek, ''Biz sanığın yüzde 100 siyasi düşüncelerin azmettirmesiyle cinayeti işlediğine inanıyoruz. Tasarlayarak ya da canavarca hisle insan öldürmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Hakkında ''kasten insan öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan ve olaydan 58 gün sonra teslim sanık Mustafa Coşkun Özçakmak ise savunmasında, olayın, Ahmet Cevdet Yağ'ın kendisinin yüzüne tükürmesi ve dövdürmesi nedeniyle meydana geldiğini öne sürdü.

Yağ Ailesinin kendisini hasım olarak gördüğünü belirten sanık Özçakmak, savunmasında şunları söyledi:

''Ahmet Cevdet Yağ'ın bir yakını ölmüştü. Mezarlığa gittim. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından eve giderken Ahmet Cevdet Yağ'ı gördüm. Yanına gidip elimi uzatarak, 'Başın sağolsun' dedim. O da 'Arabaya bineceğim sırada mı. Yeri değil' diyerek yüzüme tükürdü. Yanındakilere de 'Bırakmayın, parçalayın' dedi. Yere yatırıp bana vurmaya başladılar. Ellerinden kurtulup tabancamı çekerek ateş ettim. Kaçarken de peşimden yüzlerce kişi geliyordu. 30-40 metre mesafede gelmemeleri için havaya ateş ettim.

Yüce Türk Adaletine ve vicdanınıza sığınıyorum. Ben torun büyütecek çağdayım, adam öldürecek çağda değilim.''

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda Özçakmak'ı ''kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapse mahkum etti. Bir çok kez suç işlediği gerekçesiyle tahrik ve duruşmadaki iyi hal indirimleri uygulanmayan Özçakmak'a ayrıca 'tabanca bulundurmak' suçundan 1 yıl 6 ay ve 'silahla tehdit' suçundan da 3 yıl 15 gün olmak üzere, 4 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Özçakmak, duruşma salonundan çıkarılırken de kararı açıklayan mahkeme başkanına ''İyi günler'' dileğinde bulundu.

Yağ'ın avukatı Muhittin Göndermez, kararı temyiz edeceklerini belirterek, ''Katil zanlısı profesyonel. Ahmet Cevdet Yağ'ı tasarlanarak öldürmüştür. Verilmesi gereken cezanın ağırlaştırılmış müebbet olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Sanık hakkında, Ahmet Cevdet Yağ'ı 12 Ocak 2011 tarihinde Hadırlı Mezarlığı'ndaki bir yakınının cenazesinden ayrıldığı sırada tabancayla öldürdüğü iddiasıyla dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber