Meteorolojiden önemli uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2011 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığı özellikle Trakya'da olmak üzere batı kesimlerde hissedilir derecede (6-8) azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın iç ve batı kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber