Meclis'te Yasama Akademisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2011 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent SARIOĞLU

Meclis, bu yasama döneminde, yeni iç yapılanmayla, imaj operasyonu hazırladı. Meclis Genel Sekreterliği, 2014'ü hedef alan Strateji Planı'yla, katma değer üretmeyen hiyerarşik yapıların kaldırılmasını, Yasama Akademisi'nin kurulmasını, ?süreç mühendisliği? ile uzmanlığın ön plana çıkarılmasını öngörüyor.Meclis, geçen yıl başlattığı Stratejik Plan çalışmasını 2011 değerlendirme raporuyla yeniledi. Sorunlardan birini ?geleneksel kadro yapılanması? olarak tespit eden rapordaki hedefler şöyle:

İmajı zedeleyen unsurlar

?TBMM Genel Sekreterliği'nin kadro yapısı bugüne kadarki geleneksel yapı ve ihtiyaçlar sonucu oluşmuştur. TBMM'nin Türkiye'nin biricik kurumu olmasından dolayı imaj ve itibarıyla ilgili çalışmaları yapmasını ve bu saygınlığa zarar verecek unsurları tespit etmesi gerekliliktir. TBMM'nin imaj ve saygınlığıyla ilgili anket çalışmaları yapılacak. Milletvekillerine memnuniyet anketleri uygulanacak. Bilgi paylaşımına yönelik üniversite, sivil toplum ve kamu kurumlarıyla memnuniyet anketleri yapılacak.

Süreç mühendisliği yöntemi

Bilgi üretimi ve ilişkili birimler Yasama Akademisi'nde biraraya getirilecek. Katma değer yaratmayan hiyerarşik kademelerin kaldırılması, işlevi azalan birimlerin birleştirilmesi, istisnai memuriyetin üst düzey yöneticilerle sınırlandırılması, ilgili plan döneminde sonuçlandırılacak. Araştırma süreci Yasama Akademisi bünyesinde süreç mühendisliği yöntemiyle yapılacak.

Log kayıtları tutuluyor

Meclis Genel Sekreterliği'nin raporunda, milletvekilleri dahil Meclis'te bulunan herkesin internet erişiminin sistematik olarak izlendiği açıklandı. Raporun ?Gizlilik içeren bilgilerin güvenliğinin sağlanması? başlıklı bölümünde şöyle denildi: ?2010 başında yeni güvenlik duvarı işletmeye alınmıştır. Yeni güvenlik duvarı, yeni çıkan saldırılara karşı duyarlı olup, çok kısa sürede kendini güncellemektedir. Sistematik olarak 5651 no'lu yasanın (internet güvenliği) gerektirdiği log kayıtlarını -kim, nereye ulaştı- tutmaktadır. Ayrıca internet üzerinden gelen saldırıları raporlama ve içerik denetleme özelliğine sahiptir. Projenin gelişen bilgi işlem teknolojilerine karşı plan dönemi boyunca güncel kalacağı düşünülmektedir.?

En az 220 uzman

?İHTİYAÇ duyulan alanlarda işlerin uzman personel eliyle yürütülmesini sağlamak üzere istihdam edilen kariyer meslek mensubu personel sayısının, milletvekili sayısının yüzde 40'ına (220) çıkarılması öngörülmüştür. Performans değerlendirme sistemi oluşturulduktan sonra, çalışanların yetkinlik dökümleri çıkarılacaktır. Bu değişikliklerin tüm kurum personelini etkilemesi kaçınılmazdır. Kurum kültürünü kazandırmaya yönelik faaliyet kayıtları tutulacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber