Patnos Belediye Başkanı'na 2 yıl hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ekim 2011 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TERÖR örgütü propagandası yapmak suçundan tutuksuz yargılanan Ağrı'nın Patnos İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Yusuf Yılmaz, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, 19 Mart 2011 tarihinde ilçede düzenlenen nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açıldı. Tutuksuz olarak Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 2 ile 4.5 yıl arasında hapsi istenen Başkan Yılmaz'ın 7 Ekim günü yapılan karar duruşmasında 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Yılmaz'ın avukatları, karara itiraz etti.

Patnos Belediye Başkanlığı binası önünde çalışanlarla birlikte bugün bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, mahkemenin verdiği kararar tepki gösterdi. 'Sayın Öcalan' dedi için kendisine 2 yıl hapis cezası verildiğini belirten Yılmaz, "Sayın kelimesini kullandığım doğrudur. Ancak ben bu sözleri örgüt propagandası yapmak için veya suçluyu övme kastı ile yapmadım. Ülkedeki sorunlara çözüm yolu göstermek üzere genel olarak düşüncelerimi ifade ettim. Konuşmamım temel metni incelendiğinde barış ve kardeşlik konularının irdelendiği anlaşılacaktır, 'Sayın' sözcüğü de ağız alışkanlığıdır. Gün içinde sürekli protokolde olmam nedeniyle 'sayın' kelimesi devamlı kullandığım bir tabirdir" dedi

Ak Parti'lilerin kendilerini hazmedemediğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Şayet bizim çalışmamızı istemiyorlarsa halkın iradesine saygı göstersinler. Eğer onu da yapmıyacaklarsa bizim verceğimiz bir anahtardır" deyip belediyenin anahtarını yere fırlattı. Belediye personeli başkanı alkışlayarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber