ÖSYM Denetlenmezse...

ÖSYM kamuoyu nezdinde çok itibarlı bir kurum olarak bilinmektedir. Bunun en büyük nedeni işlemlerin bilgisayar ortamında yapılmasıdır. Ancak, tüm işlemleri sadece makinelere devretmek sorunları çözmemekte, üstelik yeni sorunlar oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle yardımcı doçentlerin ÜDS'den kaynaklanan sorunları, diğer adayların sınavlarda yaptıklarını test edememeleri ve şimdi de bugünkü Sabah gazetesinde manşetten verilen lise son sınıf öğrencilerinin hali... Ne yazıkki tüm sorunların sebebi tümüyle teknik düşünen ve teknik hareket eden ÖSYM'den kaynaklanmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2005 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPDS veya ÜDS gibi yabancı dil sınavlarını ÖSYM yapmaktadır. Ancak, TOEFL'dan geçer not alan adaylar dahi KPDS'den 70 barajını çok zor aşabilmektedir. İngilizce öğretmenleri KPDS'ye girmekten özenle kaçınmaktadır.

ÜDS ise yardımcı doçentleri mağdur eden büyük sınavdır. Bu sınavdan geçer not alamadıkları için bekleyen binlerce aday bulunmaktadır. Bu sınavın başarı oranı %2'lere kadar düşmüştür.

KPSS, LES, DGS, Adli ve İdari hakimlik sınavları.... Kimin ne kadar doğru yaptığını hiçbir zaman bilemedikleri sınavlar... Son olarak ÖSYM idari hakim adaylığı sınavında, utangaç şekilde, bir soruyu iptal ettiğini belirtmiştir. Bu soru hangisidir. Bu dahi açıklanmamaktadır

Ve ÖSS sınavı.... Ortaöğretimi bitiren en büyük sınav... Her yılın Mayıs ayından itibaren okulların lise son sınıfları boşalmaktadır. Sebebi ÖSS sınavıdır. Zira ÖSS'de lise son sınıf müfredatından sorulmamaktadır. Peki niye sorulmamaktadır? Koca bir eğitim sistemi nasıl bu hale getirilir? Bu soruların cevabı yoktur.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de belirtti. Kanuni düzenleme olmaksızın bu müferadat değiştirilebilir. Bunu YÖK'ün yapması gerekmektedir. Aman kimin umrunda.... YÖK'ün çok daha önemli konuları var...

En kısa zamanda ÖSYM'nin denetlenmesi ve sorumlular hakkında gerekenin yapılması dileğiyle...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber