Hak-İş Başkanı Arslan: Kıdem tazminatında hak kayıplarına son verecek çözüm getirilmesini istiyoruz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kıdem tazminatının hak kayıplarını telafi edecek şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi.Arslan, "Kıdem tazminatının yok edilmesi, düşürülmesi gibi bir yaklaşım içinde asla değiliz, olmamız da düşünülemez. Kıdem tazminatını istisnasız her bir çalışan için güvence altına alacak, haksızlıkların, adaletsizliklerin olmadığı bir sistemin kurulmasından yanayız." dedi.

Hak-İş Konfederasyonu, 12. olağan genel kurul heyecanını yaşıyor. İki gün sürecek genel kurulun ilk günkü açılışına Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakan ve yerli yabancı konuk katıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Hak-İş Başkanı Arslan, Türkiye'nin artık 12 Eylül ürünü sendikal mevzuatla yoluna devam edemeyeceğini söyledi, yasaların değiştirilmesi çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Kıdem tazminatında haklarının garanti edilmesinden yana olduklarını belirten Hak-İş Başkanı, buna uygun bir çözüm üretilmesi çağrısında bulundu. Türkiye'de milyonlarca insanın kıdem tazminatı hakkını yargıda aramak zorunda kaldığını ifade eden Arslan, "Hak-İş olarak, kıdem tazminatı konusunda kazanılmış haklardan geriye gidiş olmayacak şekilde, çalışanların mağduriyetini giderecek bir çözümden yanayız." dedi. Öte yandan genel kurula katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların yıllardır özlemini çektiği ve 12 Eylül'de yapılan referandum ile getirilen memurların toplu sözleşmesine ilişkin uyum yasasını (4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu) Bakanlar Kurulu'na sevk ettiklerini söyledi. Bakan Çelik, intibaka ilişkin çalışmaların da bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sevk edilebileceğini vurguladı. Çelik, 2821 sayılı Sendikalar ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanun tasarı taslağını imza için Bakanlar Kurulu'na gönderdiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber