STK'lar teröre lanet mitingi planlıyor/ Video

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurca'daki hain saldırı sonrası siyasileri ziyaret eden sivil toplumkuruluşları, 1.5milyon kişinin katılacağı ?teröre lanet'mitingi planlıyor.

STK temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek bu yöndeki girişimleri hakkında bilgi verdi. Erdoğan'ınmitinge destek verdiği bildirildi.

TÜM SİYASİLERE ZİYARET

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 13 sivil toplumkuruluşunun başkanları teröre karşı birlik mesajlarını iletmek üzere Başkent'te siyasileri ziyaret etti. İlk olarak Başbakan Erdoğan ile görüşen grup adına konuşan Hisarcıklıoğlu, ?74milyon olarak birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz zamandayız. Artan terör olayları neticesinde şehit olan polis ve askerlerimiz ile, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın acısını toplumolarak derinden hissediyoruz. Terörü nefretle kınıyoruz? dedi.

HASSASIZ

Son saldırıların toplumsal hassasiyeti artırdığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ?Bu hassasiyet 74milyonun ortak geleceğinin en önemli meselesidir. Biz böyle değerlendiriyoruz. Bu duyarlılığı dikkate alarak neler yapabileceğimiz konusunda kendi içimizde istişareler yapıyoruz. İstişarelerimizin sonucunda geldiğimiz noktayı paylaşmak amacıyla bu değerlendirme sürecinde sayın başbakanımız, sayınmeclis başkanımız, sayın cumhurbaşkanımız, siyasi partilerimizin değerli genel başkanlarını da dahil etmeye karar verdik? şeklinde konuştu.

BDP RANDEVU VERMEDi

Hisarcıklıoğlu, BDP'den randevu talebiniz oldu mu sorusu üzerine bütün siyasi partilerden randevu talep ettiklerini söyledi. Ancak BDP'nin ?eş başkanlarımız Diyarbakır'da' gerekçesiyle randevu vermediği bildirildi. Miting çalışması içindeki STK'lar şunlar: ?TOBB, TÜRK-İŞ, TESK, TZOB, TİSK, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMUSEN, Türkiye Barolar Birliği, TMMOB, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, Noterler Birliği, TÜRSAB.?

Celal ÇAMUR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber