Prefabrik anaokulları geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anaokulu öğretiminde Türkiye ortalamasına göre geride kalan Kayseri, bu sorunu prefabrik ana okullarıyla çözecek.Proje kapsamında şehrin değişik bölgelerinde öğrencilerin yoğunlukta olduğu okullarda prefabrik anaokulları yapılacak. 500 ila 600 metrekarelik okullardan ilk etapta 30 tane yapılması planlanıyor.

Kayseri anaokulu eğitiminde Türkiye ortalamasına göre oldukça geri. Türkiye genelinde anaokulu eğitimi alan nüfus yüzde 37 seviyesinde. Kayseri'de ise bu rakam yüzde 33. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da dikkatinden kaçmayan küçük oran için çözüm üretilmeye başlandı. İlköğretim ve lise düzeyinde 290 bin öğrencisi bulunan Kayseri'de anaokulu eğitiminde Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakama ulaşılması hedefleniyor. Kayseri İl Milli Müdürlüğü, okul öncesinde eğitimde sayıyı artırmak için prefabrik anaokulu projesi hazırladı. Proje kapsamında 8 derslikli 400 öğrenci kapasiteli 30 tane prefabrik anaokulu kurulacak. Anaokulları için kayseri valiliği ve kayseri Büyükşehir Belediyesi arsa tahsisi ile ödenek konusunda çalışma başlattı.

Prefabrik anaokulları betonarme binalara göre daha ucuza mal oluyor. Betonarme maliyeti 800-900 bin lira olan 500-600 metrekarelik anaokulu prefabrik olarak 300 bin liraya mal edilecek. 8 derslikli 25 öğrenci kapasiteyi sınıflarda eğitim verilecek. Doğalgaz ısıtmalı ve depremle dayanıklı prefabrikler, taşınmak istenmeleri durumunda başka bölgelere yeniden kurulma avantajı sağlıyor. 60 günde teslim edilen prefabrik anaokulları hemen eğitimin başlamasında büyük avantaj sağlıyor.

Projenin hayata geçirilmesiyle anaokulunda eğitimde önemli bir mesafe kat edileceğini belirten Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Kayseri'deki anaokulu eğitim oranında öğrenci sayısı 46 bini geçerek Türkiye ortalamasındaki rakama ulaşmış olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber