Ataması yapılmayan öğretmenler Başbakanla görüştü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen adayları, 13 Ekim'de Başbakan Erdoğan'la görüştü. Görüşmeye katılan öğretmen adayları, görüşmeyi şu şekilde anlattı:

Arkadaslar sukurler olsun cok zorda olsa basbakanla gorusebıldık durumumuzu anlatabıldık ama bu gorusmemızde evren hocamızın portresının etkısı cooook buyuk.ondan allah razı olsun,ona çook teşekkur ederım .
Ayşegul hoca ziyaretimizi genel olarak anlattıgı ıcın, bızım ıcın önemlı olan kısmı anlatacağım.
Öncelıkle meclıse gırmemıze vesıle olan ıstanbul mılletvekılı metın külünke teşekkur ederim onun sayesınde meclıse girdik ve görüşme imkanımız oldu.
Başbakanı odasının karşısında beklemeye basladık ama ınanın o kadar güvenlık önlemlerı var kı yanı onla gorusmek dusundugumda ımkansız bısı, bızde zaten özel kalemı şaban beye o kadar rıcamız ve ısrarımız sayesınde basbakanı gorebıldık cunku bızım yanımızda bazı gorevlıler yetkılı kısılerdı yenı kanun tasarısı gorusmek ıstıyorlardı, onlar bıle gorusemedı ızın vermedıler bız bu şansı elde edebıldık ama bu şansı kazanmamızın en buyuk neden evren hocamızın portresı ıdı, ınanın herkes bayıldı. Basbakanımızın odasından kım çıksa uzun süre baktı, resmımızı cektı, düşün kım cıksa bakakaldı:)
Meclıste zaten cok dıkkat cektık, gorevlıler resmı ters cevırın dedı, cunku kım gorse bakıyor, konusmak ıstıyordu.
Nıhayet Başbakanımızın kapısı acıldı. Kapı acılır acılmaz Başbakanımın gözü hemen portreye takıldı ve bıze doğru gelırken sureklı portreye baktı ve gözlerı guluyordu. Sonra yaklaştı bakışları portrede ıdı halen ama bakışları cok farklı ıdı cok begendıgı apacık bellı idi. Buyrun dedi, ben konuşmaya başladım:
-başbakanım başınız sağolsun.yeni mezun olan öğretmenler olarak acınızı paylaşıyoruz dedim.
Gözleri halen portrede idi, önce ben portreyı verırken resım cektıler gorevlıler, daha sonra başbakanımız gelın yanıma dedı, omuzlarının altına aldı bızı, bu sekılde resım cekındık (ben o anda elımı sırtına koyacak gıbı oldum arkadan korumalar elımı ındırdıler:) hemen talımat verdi, arkasına not edın kımlerın verdıgıne ve gümüş çerceve yapın dedı.
Daha sonra bıze döndu
-siz atanmadınız mı, dedi
-agustos ayında 11 bin atama olması ve 55 bin sözü tutulmamasından dolayı atanamadık, dedim.
-bölümün ne diye sordu
-ingilizce öğretmenıyım gecen sene arkadaslar 72 ıle atanırken ben 80 ıle acıkta kaldım ve butun branşlarda bu magdurıyet var dedım.
-ama 2012 de yenı atamalar başlıcak, dedı
-bende biz 24 kasımda öğretmen olarak atanmayı istiyoruz izninizle, dedim
-o da baktı gülümsedi,
-aysegul hocamızda basbakanımı size guvenıyoruz dedi, o anda da basbakanımız yanımızda ayrıldı.
Sonuç olarak: şubattan çoooook umutluyum(ama mıktarı tahmın edılemez ancak 2 hafta ıcınde butce gorusmelerı var nejat kojerde butce komısyonuna uye oldugunu ve butceden atamalara fazla pay ayrılması ıcın elınden gelenı yapacagını belırttı) hem başbakanımız olsun hemde bugunku gorusmelerımız olsun, ama kasımda ımkansız değil bu surecı aynı sekılde kullanabılırsek neden olmasın kasım ataması açıkcası başbakanımızın çok samımı davranması ve soyledıklerıme gulumsemesı ve portremızı cook begenmesı bende umut oluşturdu ama sureklı gundemde olarak ve baskımız sayesınde;)
Bızım gorevımız başbakanımıza ulaşmak ve ılk agızdan mağdurıyetımızı belırtmektı ve bunu yaptıgımıza ınanıyorum katkıısı olan herkese teşekkur ederım.
Kasım mucadelesıne devam;);) kaybedeceğimiz bırsey yok kazanacagımız çok şey var

İŞTE FOTOĞRAFLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber