Erdoğan'dan, Bumin ve Teziç'e 'sorumluluk alanı' uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "Meclis isterse Anayasa Mahkemesi'ni kapatabilir" sözleri üzerine AK Parti'yi hedef alan Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç'i sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, Bumin ve Teziç'e, "Herkes Anayasa'nın çizdiği sorumluluk alanı içerisinde hareket etsin" çağrısında bulundu.

AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in ''Böyle bir sert tepkinin kendilerine, partilerine ve ülkemize yarar getirmeyeceğini zamanla anlayacaklardır" sözleriyle, YÖK Başkanı Teziç'in, "Bugünkü çoğunluğunuza güvenerek belki hiçbir şey olmayacağını düşünebilirsiniz ama geçici çoğunluklar sona erdiği zaman karşınıza yargı çıkar" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, Bumin ve Teziç'in çelişkili davrandığını belirterek, sorumluluk alanlarının dışına çıktıklarını kaydetti. Erdoğan, "Anayasa'da tüm kurum ve kuruluşların görev alanı belirlenmiştir.

Kimse Anayasa'nın çizdiği sorumluluk alanı dışına çıkmasın. Herkes bu alan içerisinde hareket etmelidir" uyarısını yaptı. Başbakan Erdoğan ayrıca, Arınç'ın AK Parti kimliğiyle değil, TBMM Başkanı sıfatıyla bu açıklamayı yaptığını söyledi. Arınç'ın yasama organının gücüne dikkat çektiğini ve Meclis'i yücelttiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'de gereksiz bir tartışma başlatıldığını bildirdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin'in AK Parti'yi hedef alarak, konuyu siyasi polemik konusu haline getirdiğini kaydeden Erdoğan, kurmaylarından Arınç ile Bumin arasındaki polemiğe katılmamalarını ve konuyu uzatacak açıklamalardan kaçınmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber