26 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van depremiyle ilgili arama kurtarma ve yardım çalışmaları takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kore Cumhuriyeti, Filipinler ve Romanya'nın Ankara büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul edecek. Gül, Hürriyet Daily News'in 50. yıl resepsiyonuna katılacak. (11.00 / 12.30 / 14.30 / 19.30)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılacak. Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Emir Sultan Bin Abdulaziz'in vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek. (11.00 / 14.30 )

TBMM Genel Kurulu'nda 'terör' konulu genel görüşme yapılacak. (14.00)

Türk Kızılayı, Ankara'da bir basın toplantısı ile Van depreminin ardından gerçekleştirilen çalışmaları kamuoyu ile paylaşacak. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Kızılay yöneticileri, yardımın detaylarını aktaracak. (11.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da organize edilen Türkiye ? Dünya Ticaret Köprüsü organizasyonuna katılacak. (10.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez arasında iş birliği protokolü imzalanacak. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Van Erciş'te meydana gelen deprem sonrası yardım ve kurban kampanyalarıyla ilgili açıklamalarda bulunacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türkiye Bilişim Derneği'nin Ankara JW Marriot Otel'de düzenlediği Bilişim 2011 etkinliğine katılacak. (13.30)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 Yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı'nı ve 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Botaş'ın Erzincan Kompresör İstasyonu Temel Atma törenine Ankara Swiss Otel'den canlı bağlantıyla katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Sanayi Odası'nda sanayicilere seslenecek. (10.30)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Üniversitesi tarafından İstanbul'da düzenlenen 2. Ulusal Biyoteknoloji Öğrenci Kongresi ödül törenine katılacak. (11.00)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İngiltere İçişleri Kadın ve Eşitlik Bakanı Theresa May ile bakanlıkta görüşecek. (14.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İngiltere İçişleri Kadın ve Eşitlik Bakanı Theresa May'ı makamında kabul edecek. Görüşmenin ardından iki bakan basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmen çift İzmir'de toprağa verilecek.

Güç Birliği Hareketi Van'daki depremde yaralananlar için Bursa'da kan bağışı kampanyası başlatıyor. (12.45)

TRT'nin organize ettiği 'Almanya Treni' İstanbul Sirkeci Garı'ndan törenle uğurlanacak. (15.00)

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde mobilya fuarı açılıyor. (12.00)

Mamak Belediyesi Ortaköy Kurban Pazarı'nda kurbanlıkların gebelik muayenesini yapacak. Törende boğa yakalama timi de hazır bulunacak. (11.00)

Belçika İstanbul Başkonsolosu Jean-Joël Schittecatte ve Belçika Başkonsolosluğu Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay Bursa Valisi Şahabettin Harput ile BTSO'yu ziyaret edecek. (10.30 / 15.30)

İzmir'de 45 Doğu Güneydoğu Hemşehri Derneği terör olayları ve Van depremiyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.15)

Sürdürülebilirlik Akademisi ve İzmir Sanayici İş Adamları Derneği'nin işbirliği ile 'sürdürülebilirlik gelecek konferansı' gerçekleştirilecek. (09.30)

Kimyasal gübreye alternatif olarak çiftçileri solucan gübresi üretmeye ve kullanmaya teşvik etmeyi amaçlayan projenin ilk yılı İzmir'de 'solucan hasadı' ile sonlanacak. (10.30)

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek. (11.30)

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yumurtalık ilçesinde organik çilek üretilen tesisleri tanıtacak. (12.00)

Rusya Başbakanı Vladimir Putin 2011'de toplam tahıl ihracatının 24-25 milyon tona ulaşacağını söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'ya geldi. Çavuşoğlu, Medicrime Sözleşmesi'nin imzaya açılacağı konferansın açılışında konuşma yapacak.

Spor Toto Süper Lig'de Samsunspor-Kardemir D.Ç. Karabükspor, İstanbul B. BLD.Spor-Eskişehirspor, Orduspor-Bursaspor, Trabzonspor-MP Antalyaspor, Galatasaray-Gaziantepspor karşılaşmaları yapılacak. (18.00/18,30 /20.30)

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine yönelik gelişmeler takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber