Bingöl'de canlı bomba terörü: 4 ölü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e çıktı. Alınan bilgilere göre, AK Parti il binası önünde yaşanan saldırıda, Hanifi Yıldız, Nesibe Belgin ve Mehmet Cibik hayatını kaybetti. Saldırıda kadın canlı bombacı da öldü. Olayda yaralanan 15 kişinin tedavisi ise sürüyor.


BİNGÖL kent merkezinde bugün öğle saatlerinde büyük bir patlama oldu. Patlamada biri canlı bomba 3 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Olay saat 13.00 sıralarında kentin en merkezi yeri Genç Caddesi üzerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre 'canlı bomba' eylemi olduğu sanılan patlamada yaralananlar ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'deki patlamada biri canlı bomba 3 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Vali Güvençer, saldırının kent merkezindeki vatandaşların yoğun olduğu cadde üzerinde meydana geldiğini belirterek, ?Cinsiyeti kadın olan bir canlı bomba, üzerindeki bombayı patlatmış. Biri canlı bomba 3 ölü, 20 yaralı var. Ölen 2 vatandaştan birisi kadın. Hastanemizde toplam 20 yaralı var. Yaralılardan birinin durumu çok ağır? diye konuştu.

Güvençer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Van'da düzenledikleri basın toplantısı sırada Bingöl'de meydana gelen patlama ile ilgili bilgiler verdiler. Beşir Atalay patlamanın ardından Bakan Cevdet Yılmaz'ın helikopterle bölgeye gittiğini söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van'da gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 1 kişinin öldüğünü 10 kişinin yaralandığını patlama ile ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü, olayın doğrudan Ak Parti ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.


İLK BİLGİLER

Bingöl şehir merkezindeki PTT kavşağında canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi

Genç Caddesi üzerindeki patlamada ilk belirlemelere göre, 1 kişi öldü, 3'ü ağır 10 kişi yaralandı.

Öte yandan beraberindeki bakanlarla Van'da basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bir soru üzerine patlamada 1 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Ölen kişinin canlı bomba olabileceğini belirten Bakan Şahin, yaralıların hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Patlamanın 'canlı bomba' eylemi olduğu anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber