1 Kasım 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 01 Kasım 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 09.30'da Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ile Çırağan Sarayı'nda görüşecek, saat 10.30'da Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya gelecek, saat 12.00'de Four Seasons Otel'de konuk cumhurbaşkanlarıyla çalışma yemeğinde buluşacak, saat 13.45'te 6. Üçlü Zirvesi'ne katılanlarla aile fotoğrafı çektirip saat 14.00'te Çırağan Sarayı'nda kısıtlı katılımlı oturuma katılacak. Saat 16.00'da Üçlü Zirve Toplantısı Genel Oturumu'na katılacak olan Gül, saat 17.00'de

anlaşma ve protokollerin imza törenine katılıp konuk cumhurbaşkanlarıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek. Gül, saat 19.00'da Yıldız Sarayı'nda Hilye-i Şerif Sergisi'ni ziyaret edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 10.00'da 2012 Yılı TBMM Bütçe Görüşme Toplantısına katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak, saat 13.30'da iş gücü göçünün 50. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Almanya'ya gidecek.

TBMM gündemi

- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de başlayacak.

- MHP Grubu saat 11.00'de toplanacak.

- CHP Grup Toplantısı, saat 13.30'da başlayacak.

- BDP Grubu, saat 12.30'da bir araya gelecek.

- TBMM Genel Kurulu, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarına görüşmek üzere saat 15.00'te toplanacak.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 13.00'te Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Pavel Burlakov'u kabul edecek.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, saat 14.00'te Ankara'nın İran Büyükelçisi Bahran Hüseyinpur ile makamında görüşecek, saat 19.00'da Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın Sheraton Otel'de düzenlediği "Bayındırlık ve İskandan Çevre ve Şehirciliğe" konulu toplantıya katılacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, saat 09.30'da Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen "Büyük Türkçe Kurultayı"nda sunum yapacak.

Siyasi partilerin programları

- Bursa'da HAS Parti'nin birinci kuruluş yılı, saat 10.00'da partililer tarafından kutlanacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü, saat 10.00'da www.sanayi.gov.tr adresindeki "Sektörel Veriler ve İstatistikler" bölümünde 2011 yılının ikinci çeyreğine ilişkin verimlilik göstergelerini açıklayacak.

- Türk Tabipler Birliği (TTB) Olağan Dışı Durumlarda Sağlık Kolu Yürütme Kurulu üyeleri ile Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri, saat 12.00'de TTB Merkez Konseyi binasında Van Deprem Bölgesi'ne ilişkin olarak hazırladıkları ortak raporun paylaşılacağı basın toplantısı düzenleyecek.

- AOÇ. Gazi Yerleşkesine Sahip Çıkalım Platformu üyeleri, saat 12.00'de Orman Genel Müdürlüğü Gazi Yerleşkesi 1 No'lu bina önünde basın açıklaması yapacak.

- Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) Genel Başkanı Önder Kıraç ve Yönetim Kurulu üyeleri, saat 11.00'de dernek genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı bünyesinde bulunan "Görme Engelliler Rehabilitasyon ve Araştırma Birimi"nin uygulama alanı olarak yapılandırılan "Az Görme Evi"nin açılışı, saat 10.00'da yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık Sarayı Saraçhane'de saat 13.00'te, İSTWEB.TV tanıtım toplantısına katılacak.

- BUSİAD tarafından düzenlenen "Ebeveynler ve Çocukları Toplantısı", Bursa Çelik Palas Otel'de saat 19.30'da yapılacak.

- Kütahya Hayvan Pazarı'nda, Belediye Başkanı Mustafa İça'nın da katılacağı törenle kurbanlık satışlarına start verilecek.

- Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, saat 11.00'de organ bağışı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı CSKA Moskova maçının hazırlıklarını saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacağı ve ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilecek antrenmanla tamamlayacak.

- Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, saat 19.30'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir oyuncunun da katılımıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Rusya'nın CSKA Moskova takımı, son antrenmanını saat 19.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacak.

- CSKA Moskova Teknik Direktörü Leonid Slutsky, saat 18.30'da en az bir oyuncunun katılacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 3 Kasım Perşembe günü Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 10.30'da BJK Nevzat Demir Tesislerinde basına kapalı yapılacak antrenmanla başlayacak.

- Voleybolda Teledünya Türkiye Kupası 2. etap kuraları, saat 11.30'da çekilecek.


01 Kasım 2011 Salı

Türkiye-Afganistan-Pakistan 6. Üçlü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül zirve çerçevesinde Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya gelecek. Çalışma yemeğinin ardından, cumhurbaşkanları üçlü zirveye katılacak. Üç ülkenin cumhurbaşkanı anlaşma ve protokollerin imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül ve konuk Cumhurbaşkanları toplantıların ardından Hilye-i Şerif Sergisi'ni ziyaret edecek. (10.00, 11.00, 12.00, 14.00, 16,00, 17.00, 19.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya göçün 50. yılı dolayısıyla bu ülkeye gidecek. (13.30)

TBMM'de sırasıyla BDP, AK Parti, MHP ve CHP grup toplantıları olacak. (10.30/11.15/12.30/13.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur ile görüşecek ve Sheraton Otel'de Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın toplantısına katılacak. (14.00/19.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Pavel Burlakov ile bir araya gelecek. (13.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Hakkari'de yapacağı Ekim ayı ihracat rakamlarının açıklanmasına ilişkin toplantıya katılacak. Bakan Çağlayan daha sonra, Van'da hastane ziyaretinde bulunacak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek. (12.00-15.15-16.30)

Van'da meydana gelen depremle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyi Başkanı Emilio Colon, Avrupa İnşaat Mühendisleri Konseyi Başkanı Gorazd Humar ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Harp Antalya'da Van depremi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

Adana Valiliği Yardım Toplama Komisyonu tarafından Van'da meydana gelen deprem için toplanan malzemeler, Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden gönderilecek. (09.00)

İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan hakkında açılan davanın ilk duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılacak. Duruşmayı CHP'li milletvekilleri de izleyecek. (09.00)

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Cardist Fuarı ve Zirvesi'nde 9 aylık e-ticaret verilerini açıklayacak. (09.30)

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Forumu toplantısında konuşacak. (09.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan İSTWEB TV'nin tanıtım toplantısına katılacak. (13.00)

FBI, 2010'da yakalanan 10 Rus ajanı, 10 yılda nasıl takip ettiklerine ilişkin gizli görüntüleri yayınladı. FBI kendi web sitesinde yer alan görüntülerde Rus ajanların buluşmaları, sarı renkli çantaları değiş tokuş yaptıkları yer alıyor.

Başbakan Yorgo Papandreu'nun, ?Yunanistan'ı kurtarma paketini' referanduma göndereceğini açıklaması Atina'daki siyasi ortamı hareketlendirdi.

SPOR

CSKA Moskova Teknik Direktörü Leonid Slutsky, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki Trabzonspor maçı öncesi Hüseyin Avni aker Stadı'nda basın toplantısı yapacak. Rus ekibi, maçın son idmanını da Avni Aker'de gerçekleştirecek. (18.30-19.00)

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki CSKA Moskova maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı yapacak. Bordo-mavililer, maçın son idmanını da bugün Avni Aker'de gerçekleştirecek. (20.00)

Bursaspor, Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde sürdürecek. (17.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber